Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Ispad' u Kazalištu Virovitica

U subotu, 21. rujna, s početkom u 19,30 sati, održat će se premijera predstave 'Ispad' autora Lutza Hübnera. Predstava, koja progovara o sveprisutnom problemu nasilja u školama, je nastala u suradnji Kazališta Virovitica i Kazališta Oberon, a redatelj je Damir Mađarić.
vrijeme: 21.09.2013. 19,30 h
mjesto: Virovitica, Kazalište Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 2
url: http://www.kazalistevirovitica.hr/

U “Ispadu” Hübner donosi složen, nimalo jednoznačan i jednosmjeran odnos nasilja, psihološke i seksualne manipulacije, nesigurnosti i međuovisnosti između likova, koje tumače Aleksandra Demše i Goran Koši…

Lutz Hübner, glumac i redatelj, jedan je od najizvođenijih suvremnih njemačkih autora, a njegove drame namijenjene djeci i mladima ovjenčane su brojnim nagradama, prevedene na niz jezika i dio su repertoara diljem svijeta. Tajna njegovog uspijeha, osim u iznimnoj vještini pisanja, leži u neposrednom i otvorenom pristupu često vrlo teškim, mračnim i neugodnim temama s kojima su okružena i suočena današnja djeca i mladi. U 'Ispadu', nastalom 2007. godine, Hübner donosi  složen, nimalo jednoznačan i jednosmjeran odnos nasilja, psihološke i seksualne manipulacije, nesigurnosti i međuovisnosti, osjećaja odgovornosti i grižnje savjesti koji se razvija između sedamnaestogodišnjeg učenika Krisa čiji prosjek ocjena nije dovoljan za uspješan završetak školske godine i njegove mlade profesorice Lidije koje tek pronalazi svoje mjesto u novoj školi. Iako je u središtu interesa, njihov odnos, prikazan kroz dinamičnu i vještu izmjenu monološke i dijaloške forme, nije i ne može biti izvan sredine u kojoj opstoji i sustava koji do njega dovodi, omogućava ga te na svojevrstan način i podržava. Kazalište Virovitica donosi ovaj „hrabri“ tekst u prijevodu i režiji Damira Mađarića.