obavijest, istraživanje

Istraživanje stajališta o aktivnostima Ministarstva kulture usmjerenima na knjigu, knjižnice i nakladništvo


vrijeme: 10.04.2012. - 27.04.2012.
organizator: Ministarstvo kulture RH

Ministarstvo kulture 10. travnja o.g. započelo je, među svojim korisnicima, provoditi Istraživanje stajališta o aktivnostima Ministarstva kulture usmjerenima na knjigu, knjižnice i nakladništvo. Istraživanje je prvi korak tog ministarstva u procesu otvaranja komunikacije s korisnicima – književnicima i prevoditeljima, knjižničarima, knjižarima i nakladnicima kako bi se zajedničkim naporima osigurala budućnost hrvatske knjige i svih struka vezanih uz nju.

Cilj istraživanja je utvrditi percepciju uloge Ministarstva kulture u krugovima vezanima za knjigu (nakladnici, knjižnice i autorske udruge). Strukturiranim upitnikom nastoji se doznati što predstavnici struka vezanih uz knjigu misle o radu Ministarstva kulture te će se time utvrditi smjer budućih promjena. Temeljem očitovanja korisnika o vlastitim stajalištima i potrebama vezanima za razvoj nakladničke i knjižnične djelatnosti unaprijedit će se rad Ministarstva kulture, između ostalih i raspodjela proračunskih sredstava.

Ispitanici će ocjenjivati dosadašnji rad Ministarstva kulture, rad udruga i institucija, kvalitetu projekata, potrebe financiranja određenih kulturnih sadržaja, aktivnosti vezane uz otkup knjiga i potpore izdavanju knjiga,  književne časopise (uz njih i časopise za kulturu) i elektroničke publikacije, rad i potrebe knjižnica, položaj autora, važnost i ulogu knjižara, sajmove knjiga, književne nagrade iza kojih stoji Ministarstvo kulture te buduće aktivnosti Ministarstva kulture. Ministarstvo kulture svim ispitanicima jamči anonimnost u iznošenju kritičkih i svih drugih stajališta.

Više o istraživanju pročitajte na min-kulture.hr.  

(D.H.F., 17.04.2012)