Preskočite na glavni sadržaj

Martina Vrbanić - Slike

U sklopu programa 'Vrata širom otvorena', U Galeriji događanja, Kulturni centar Peščenica, u subotu, 21. rujna, u 20 sati, otvara se izložba slika Martine Vrbanić. Izložba ostaje otvorena do 12. listopada.
mjesto: Zagreb; Kulturni centar Peščenica, Galerija događanja, Ivanićgradska 41a
url: http://www.kcp.hr
Novi ciklus slika Martine Vrbanić odiše daškom nostalgije za dobrim starim vremenima naših djedova i baka kada su ljudi živjeli polaganije, mirnije, u skladu s prirodom i u međusobnom druženju i pomaganju. Kako bi zaustavila djelić toga vremena i dragocjeno sjećanje na svoga djeda, Martina je u svojim radovima željela petrificirati neke njegove predmete iz kolekcije antikviteta ne bi li ih napravila trajnijima, vječnijima, bezvremenskima. 'Preselivši ih' s djedova tavana na svoje slike neki od antikviteta dobili nove pozicije i značenja u novom i drugačijem kontekstu i interpretaciji Martine Vrbanić. iz teksta Ivane Gabrić

 
Martina Vrbanić rođena je u Zagrebu, trenutno živi u Torontu, Kanada. Diplomirala je 2008. godine slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora emeritusa Đure Sedera. 2006 je studirala na Indiana University of Pennsylvania. Članica je HDLU-a.