Preskočite na glavni sadržaj

'Tri laureata i Titan' otvaraju Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a

Koncertom 'Tri laureata i Titan' u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 18. rujna u Zagrebu počinje nova sezona Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, koji donosi program suradnje triju mladih glazbenika – pobjednika prestižnih međunarodnih natjecanja – pod dirigentskom palicom istaknutog hrvatskog dirigenta, skladatelja i akademika Pavla Dešpalja.
vrijeme: 18.09.2013.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr/

Prvi u nizu od ukupno 12 koncerata nove sezone Simfonijskog orkestra HRT-a predstavit će soliste Mai Suzuki na violini, pobjednicu ovogodišnjeg 10. međunarodnog natjecanja Vaclav Huml, violončelista Kiana Soltanija, koji je prošle godine osvojio prvu nagradu na 5. međunarodnom violončelističkom natjecanju Antonio Janigro, te talijanskog pijanista Scipionea Sangiovannija, koji je 2011. pobijedio na 4. međunarodnom pijanističkom natjecanju Svetislav Stančić. Japanka Suzuki ujedno je dobitnica posebne nagrade Simfonijskog orkestra HRT-a za najbolju suradnju s orkestrom.

Troje laureata vraća se u Zagreb kako bi udruženi i u pratnji Simfonijskoga orkestra HRT-a pred publikom Majstorskog ciklusa izveli Trostruki koncert za violinu, violončelo i klavir u C-duru, op. 56 Ludwiga van Beethovena i 1. simfoniju u D-duru Titan Gustava Mahlera.

Simfonijski orkestar HRT-a i poklonike Majstorskog ciklusa u novu će sezonu uvesti maestro Pavle Dešpalj, u čak tri navrata šef-dirigent Simfoničara, a uz to i počasni šef-dirigent.

Koncert će izravno prenositi Treći program Hrvatskog radija. (Hina)