Preskočite na glavni sadržaj

Koncerti u Istarskoj: 'Šćike'

Udruga MMC Luka i Hrvatska glazbena unija Istarske županije pozivaju na 3. izdanje Koncerata u Istarskoj. Nastup skupine 'Šćike' održat će se u pulskom Multimedijalnom centru u utorak, 17. rujna, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 17.09.2013. 20 h
mjesto: Pula, Croatia
url: http://portal.unesco.org/

'Šćike' su osnovane 2007. godine težnjom mladih tradicijskih glazbenika KUD-a " Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana da se na jedan drugačiji način pozabave tradicijskom glazbom Istre. Osnovna ideja vodilja bila je baviti se transformacijom tradicijske glazbe i starih istarskih pjesama te koristeći modernije metode prilagoditi ih današnjem vremenu i time sačuvati od zaborava.

'Šćike' su u početku jako malo odstupale od karakterističnog istarskog izričaja, uglavnom koristeći akustična glazbala kao što su mih i sopele, no u zadnje vrijeme sve više koriste i električne instrumente poput električne i bas gitare. Etno skupina 'Šćike' i dalje stvara glazbu sa jasnim primjesama različitih glazbenih pravaca ali prvenstveno korištenjem istarskog etna. Pored modernih glazbala u bendu se posebnu pažnju posvećuje starim tradicionalnim instrumentima na kojima se svira od davnina, kao i starinskim napjevima koji nam služe kao baza za stvaranje. Bend je odlično prihvaćen od domaće publike, posjetitelja Istre, ali i na nastupima izvan Hrvatske.
 
Program se ostvaruje sredstvima Grada Pule i TZ Grada Pule.