Preskočite na glavni sadržaj

KaLibar bestiVal - novi festival književnosti u Zadru

Udruga zadarskih pisaca ZaPis, u suradnji s nakladničkom kućom Algoritam, ove godine od 19. do 21. rujna organizira festival književnosti u Zadru - KaLibar bestiVal. Ovom međunarodnom festivalu cilj je prikazati najbolje od aktualne književne scene, uz bogat glazbeni i izložbeni program.
vrijeme: 19.09.2013.
Program festivala predstavit će radove lokalnog stvaralaštva uz rame s nacionalno etabliranim, a kroz predstavljanje naslova čija prodaja se donira u humanitarne svrhe festival nosi i snažnu društveno odgovornu ulogu.

Ovo je prvi festival takve vrste u Zadru i svojevrsna je kruna rada Udruge. Nakon objavljene knjige kratkih priča i organizacije niza književnih događanja u gradu i županiji, zadarska kulturna scenu nadograđuje se i ovom vrstom umjetničkog izraza i susreta. Rezultat rada Udruge je i ova suradnja s eminentnim hrvatskim književnicima te prilika da grad Zadar i Zadrani uživaju u aktualnim književnim strujanjima.

Pisci će tijekom trodnevnog festivala nastupiti u prostoru atrija zadarskog Kazališta lutaka, javnim čitanjima, izložbama i koncertima. Ova vrsta populariziranja knjige i autora nezaobilazan je trenutak u stvaranju nedostajuće urbane kulturne jezgre grada Zadra.

Program:

19.9. četvrtak
- izložba Sandre Vitaljić 'Neplodna tla' i predstavljanje knjige 'Izvan kadra - Suvremena ratna fotografija';
- predstavljanje knjige 'Mučenice' Želimira Periša;
- predstavljanje knjige 'Humor, a ne tumor' Vide Borš;
- književna večer: Mirjana Dugandžija, Suzana Matić, Tihana Gambiraža, Stanislava Nikolić Aras;
- koncert: Drvena Marija

20.9. petak
- izložba Maria Jurjevića 'Karika(tura) koja nedostaje';
- predstavljanje knjige 'Bulevar narodne revolucije' Marka Tomaša;
- književna večer: Ivo Balenović, Nenad Stipanić, Emir Imamović Pirke, Igor Eškinja;
- koncert: Damir Avdić;

21.9. subota
- izložba 'Mučenice';
- predstavljanje knjige 'Protiv svih nastava' (parodije Predraga Lucića) Sinana Gudževića, sudjeluju: autor, Predrag Lucić, Kruno Lokotar;
- koncert: 'Melodije križa i pršuta' Predrag Lucić i Boris Dežulović

Izvor: www.voxportal.hr