Preskočite na glavni sadržaj

Večer opernih arija u HNK Ivana pl. Zajca

Na pragu nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici, već po treći put, daruje poklon dobrodošlice. Riječ je o koncertu Večer opernih arija u četvrtak, 12. rujna, s početkom u 20 sati, na koji je ulaz slobodan (uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta svakog dana od 9 do 19 sati).
vrijeme: 12.09.2013. 20 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Završni je to koncert majstorskog tečaja Opera Maserclass istaknute vokalne umjetnice Dunje Vejzović. Uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom maestre Nade Matošević Orešković, nastupa međunarodna ekipa mladih solista. Iznimni talenti koji stoje na početku svojih karijera, a nastupit će na riječkom koncertu su: Mia Domaćina, Nicolina Pinko, Tanja Rupnik, Marie Pierre Roy, Barbara Felicitas Marin, Tim de Jong, Nataša Zupan, Eugen Duvnjak, Julia Ostertag, Tanja Ruždjak i Blaž Gantar, a gost je Ricardo Lopez iz Mexica. Na programu su arije iz glasovitih opera G. Verdija, G. Rossinija, P. I. Čajkovskog, G. Donizzetija, G. Bizeta,  A. Dvořaka, R. Straussa  i Ch. Gounoda.

Stručan odabir ove iskusne pedagoginje i njen rad s talentima tijekom proteklih više od deset godina ovih majstorskih tečajeva dokazuje činjenica da su bivši polaznici danas mahom zapaženi pjevači u opernim produkcijama u svijetu, od Berlina, Hannovera i Stuttgarta do Züricha i drugdje.

Budući da je orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca ostvario uspješnu suradnju sudjelujući u završnim koncertima ove majstorske klase na Rabu, i ove, treće godine zaredom, gala koncert se održava u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.