Preskočite na glavni sadržaj

'Pismo ćaći' najbolji film selekcije Exit Point

Najbolji film novosadskog filmskog festivala Cinema City, prema mišljenju publike, je igrani film 'Pismo ćaći' redatelja Damira Čučića, iz produkcije Hrvatskog filmskog saveza.
vrijeme: 06.09.2013.
mjesto: New York, USA
url: http://www.iscp-nyc.org/

Selekcija Exit Point, jedna je od glavnih natjecateljskih selekcija u okviru festivala Cinema City, koja donosi aktualna, inovativna i originalna filmska ostvarenja svjetske kinematografije i predstavlja filmove prikazane na značajnim svjetskim festivalima.

Osim u Exit Point selekciji, film 'Pismo ćaći' prikazan je i u okviru selekcije Fresh Danube Films, koju podržava Europski kulturni fond (European Cultural Foundation). Riječ je o projektu koji se realizira u suradnji nekoliko festivala: DORF iz Hrvatske, Cinema City i Slobodna zona iz Srbije te Crossing Europe iz Austrije s ciljem promocije autora prvog i drugog filma i umrežavanje mladih filmskih profesionalaca, festivala i institucija Dunavske regije.

Na drugom mjestu nalazi se izraelski 'Epilog' Amira Manora, izuzetna filmska priča o posljednjim romantičarima koji se nikada nisu prilagodili i uklopili u moderni svijet. Dok je treće mjesto osvojio španjolski crno – bijeli nijemi film 'Snjeguljica' redatelja Pabla Bergera, film koji je bez daha ostavljao i publiku na prestižnim svjetskim festivalima, poput Toronta, San Sebastijana, Roterdama...

U sklopu programa Fesh Danube Films film Pismo ćaći biti će prikazan i na već spomenutom beogradskom filmskom festivalu Slobodna zona koji će se održati od 7. do 13. studenog 2013. HFS