Preskočite na glavni sadržaj

Manu Chao za dječju bolnicu u Klaićevoj

Manu Chao, svjetski popularni francuski glazbenik španjolskog podrijetla koji će 12. rujna po treći put nastupiti pred zagrebačkom publikom, i ovoga će puta prihod od prodaje majica i drugih memorabilija humanitarno donirati, i to zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.
vrijeme: 12.09.2013.
mjesto: Zagreb; Zagrebački velesajam
url: http://www.manuchao.net/

Iz INmusic festivala, koji uz Multikulturu organizira koncert, jutros su u priopćenju podsjetili kako je Manu Chao i nakon prošlog zagrebačkog koncerta, u Domu sportova u travnju 2011. godine, donirao 26.000 kuna prihoda od prodaje memorabilija KBC-u Rijeka.

Ovoga puta odabrana je bolnica u Klaićevoj, kao jedna je od najvažnijih medicinskih ustanova za liječenje djece s malignim bolestima u Hrvatskoj.

Ta bolnica, navode organizatori koncerta, već nekoliko mjeseci prikuplja novac za novi dijagnostički uređaj, odnosno hematološki brojač za koji nedostaje još 130.000 kuna, a koji se koristi prvenstveno za analizu krvi i pravilno dijagnosticiranje bolesti, odnosno njezino praćenje.

Iz tog razloga, organizator će prikupljena sredstva donirati Klinici za potrebe kupnje uređaja, čija cijena iznosi 375.000 kuna.

Iznos donacije za bolnicu ovisit će o iznosu prikupljenog novca od prodaje memorabilija, stoga je svaka, čak i najmanja donacija od uistinu velike važnosti za ovu akciju, navode u priopćenju.

Manu Chao, punim imenom José-Manuel Thomas Arthur Chao nastupit će 12. rujna u dvorištu Zagrebačkog velesajma, u sklopu turneje "La Ventura". To će mu nakon Šalate i Doma sportova biti treće gostovanje u Zagrebu, a četvrti dolazak u Hrvatsku (2008. nastupio je u pulskoj Areni).

Koncert će održati sa svojim tročlanim bendom (Madjid na gitari, Philippe Teboul na bubnjevima te Gambeat na bas gitari).

Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a Mano Negra nastala je 1987. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru. Svoje pjesme izvodi na francuskom, španjolskom, engleskom i talijanskom, a često i nekoliko jezika kombinira u jednoj pjesmi. (Hina)