Preskočite na glavni sadržaj

Scenski kolaž 'Weltschmerz' u Dubrovniku

U subotu, 7. rujna, s početkom u 21 sat, u Kneževu dvoru će se održati scenski kolaž 'Weltschmerz' . Ovaj zanimljivi spoj glazbe, književnosti i slikarstva Dubrovčanima i gostima Grada predstavlja udruga 'Sve ostalo je glazba', uz tehničku podršku Dubrovačkih ljetnih igara.
vrijeme: 07.09.2013. 21 h
mjesto: Dubrovnik; Knežev dvor
url: http://www.sveostalojeglazba.com

Osnivači udruge, mladi umjetnici Ivana Jelača, Damjan Bučić i Frana Marija Vranković, osmislili su večer u kojoj tematiziraju kolektivni osjećaj svjetske boli koji je zahvatio mlade ljude na samom početku 19. stoljeća te način na koji se odraz njihove boli oslikava danas.

U programu gostuje glumica Mirej Stanić u ulozi kustosice koja otvara izložbu triju mladih dubrovačkih akademskih slikarica Ivane Miloglav-Ivanković, Ivone Bure i Nikice Pavlović. Njihove slike nastale su na djela skladatelja njemačkoga romantizma; L. van Beethovena, J. Brahmsa, F. Schuberta te R. Schumanna, koja će, u sklopu programa, izvesti mladi glazbenici; Damjan Bučić, Dora Kamber, Laura Hladilo, Ivana Jelača i Stefani Grbić.

Podsjetimo, Dubrovčani su se prvi put imali prilike susresti s radom ovih mladih umjetnika u rujnu prošle godine kada je u prepunom atriju palače Sponza održan glazbeno-scenski kolaž Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss. Nedugo zatim osnovana je i udruga 'Sve ostalo je glazba' u cilju promicanja izvedbenih umjetnosti s naglaskom na klasičnu glazbu. Ona se prvenstveno ostvaruje izvođenjem scenskih kolaža, glazbenih predstava i koncerata edukativnoga karaktera. U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom udruga je izvela i javne premijere kolaža Šubertijada i Ljubavni trokut u travnju ove godine.

Uz kolaže Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss, Šubertijada i Ljubavni trokut, na stalnom repertoaru udruge 'Sve ostalo je glazba' nalazi se i edukativna glazbena predstava za učenike glazbenih škola Mozart kugle, nastala u suradnji s umjetničkom školom Luke Sorkočevića, koja je dio budućeg ciklusa 'Gioachinova kuharica'. SOG