Preskočite na glavni sadržaj

Amadeoff festival 2013.

Ovogodišnji, 3. međunarodni Amadeoff festival, na kojem će uz hrvatske, nastupiti kazališne skupine iz Bosne i Hercegovine i Srbije, održat će se od 4. do 8. rujna, svake večeri od 21 sat na Sceni Amadeo u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. U slučaju lošeg vremena, predstave će se izvesti u kazalištu Vidra.
vrijeme: 04.09.2013.
mjesto: Zagreb; atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1
url: http://www.scenaamadeo.hr/

Program festivala će pratiti stručni žiri u sastavu: Marina Petković Liker (redateljica i dramska pedagoginja), Višnja Rogošić (teatrologinja) i Dean Krivačić (glumac). Posljednje večeri festivala žiri će dodijeliti nagradu najboljoj predstavi.
 
Za vrijeme trajanja festivala, od petka do nedjelje, u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju održat će se kazališna radionica “Gluma u svakodnevici” pod vodstvom kazališnog pedagoga Denisa Patafte, otvorena za sve zainteresirane, bez obzira na njihovu dob ili prethodna glumačka iskustva. Informacije i način prijave možete naći na web stranicama Scene Amadeo.  

Međunarodni Amadeoff festival je platforma Klupske kazališno-glazbene scene Amadeo posvećena neovisnom, studentskom, alternativnom i amaterskom kazalištu. Pokrenuta 2011. godine, zagrebačkoj publici pruža uvid u rad brojnih kazališnih skupina iz Hrvatske i okolnih zemalja koje nemamo priliku često vidjeti na našim pozornicama. No, one svojom svježinom, kreativnošću, predanošću, društvenim angažmanom te slobodom kazališnog izričaja itekako zaslužuju biti predstavljene široj kulturnoj javnosti.

Program:
 
Srijeda, 04.09. u 21 sat: „Otirač – uan men šou“, Ivo Krešić, Mostar, BiH
Četvrtak, 05.09. u 21 sat: „Antigona“, grupa C3 učilišta ZKM, Zagreb
                             u 22:30: „Kralj Ubu“, Učilište ZKM i Groove škola, Zagreb
Petak, 06.09. u 21 sat: "Oda radosti - deveta nedovršena", Mostarski teatar mladih 1974, Mostar, BiH
Subota, 07.09. u 21 sat: "Mjesečina za Lady Macbeth", Studentski teatar Lero, Dubrovnik
Nedjelja, 08.09. u 21 sat: "Sve što želim u ovom trenutku", Akademsko pozorište Branko Krsmanović, Beograd, Srbija
 
Program Scene Amadeo možete pronaći na web stranici, Facebook stranici Scene Amadeo, Facebook stranici Amadeoff festivala i na Twitteru.

Cijena ulaznice je 25 kuna po večeri.