Preskočite na glavni sadržaj

Dan otvorenih vrata Zagrebačkog plesnog centra

Povodom početka nove sezone Zagrebačkog plesnog centra, Hrvatski institut za pokret i ples organizira Dan otvorenih vrata u subotu, 7. rujna.
vrijeme: 07.09.2013.
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/

Program počinje prezentacijama plesnih tečajeva od 10 pa sve do 17,30 sati, a zatim s početkom u 18 sati publika može pogledati premijeru plesne predstave 'Das Gartenspiel' u koreografiji Maje Marjančić uz asistenciju Nensi Ukrainczyk,  u produkciji dance_lab collectiva. U predstavi plešu Dora Bačurin i Matea Preradović, a ulaz na predstavu povodom Dana otvorenih vrata je slobodan!

Kulminaciju dana predstavlja gostovanje španjolske plesne skupine Erre que erre s predstavom 'Hoogerman', s početkom u 20 sati. Gostovanje je realizirano u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Zagrebu te s IKS festivalom u Splitu.

Predstava 'Hoogerman' inspiraciju nalazi u radu digitalnog nizozemskog umjetnika Hana Hoogerbruggea kojeg mnogi smatraju pionirom web animacije.  Dok Hoogerbrugge teži digitalizaciji čovjeka s njegovim opsesijama, tjeskobama i strahovima, Hoogerman teži ponovnom pretvaranju virtualnog svijeta u nešto organsko, tjelesno. Koreograf i plesač, osnivač skupine Erre que erre Mario G. Saez kroz svoj solo propituje način na koji naši virtualni avatari reflektiraju našu bit, odvodeći nas u svijet izvan pravila logike. Mario Saez i skupina Erre que erre često surađuju sa Danat Dansa iz Barcelone i sa skupinom La Fura dels Baus kao i drugim skupinama u Kataloniji.

Više informacija o predstavama te detaljan program Dana otvorenih vrata pogledajte na: www.plesnicentar.info!