Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 45. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

45. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održava se od 22. do 24. studenog, u Puli. Radovi se mogu prijaviti do 11. listopada.
vrijeme: 22.11.2013.
prijava: 11.10.2013
url: http://www.hfs.hr
Na Reviji će biti prikazana neprofesijska filmska i video ostvarenja autora iz filmskih i video klubova i udruga, kao i studenata i samostalnih punoljetnih autora iz Republike Hrvatske i autora hrvatskih državljana koji djeluju u inozemstvu.

Na Reviju se mogu prijaviti neprofesijska filmska i video ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljena niti na jednu drugu državnu reviju u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza (Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece ili Filmsku reviju mladeži).

Svaki autor ili udruga može prijaviti neograničen broj ostvarenja. Ostvarenja mogu biti prijavljeni na formatima: MiniDV, DVCAM, BETACAM / DIGI BETA (u SP standardu i PAL sustavu) i DVD-R (DVD video). Video radove poslane na CD ne primaju.

Ostvarenja se mogu slati:
- jedan rad na posebnoj vrpci ili DVD-u: prije početka rada treba snimiti par sekundi crnog signala, a bilo bi iznimno korisno ako bi se prije zacrnjenja snimilo barem nekoliko sekundi kolor bara i test tona;
- više radova na jednoj ili više vrpci ili DVD-u: prije početka svakog rada treba snimiti 2-3 sekunde crnog signala; uz kasetu ili DVD mora biti priložen popis s redoslijedom naslova.

Svaki autor treba ispuniti prijavnicu na online obrascu, otisnuti je, priložiti je uz ostvarenje i pravovremeno poslati organizatoru. Organizator zadržava pravo da se radi promicanja filmskog i video stvaralaštva koristi prijavljenim ostvarenjima za prikazivanje u javnim medijima i drugim oblicima javnog nekomercijalnog prikazivanja. Organizator ima pravo presnimiti prijavljena ostvarenja za arhiv Hrvatskog filmskog saveza.

Organizator će pažljivo rukovati prijavljenim ostvarenjima, ali ne snosi odgovornost za eventualnu štetu učinjenu pri slanju poštom ili drugim transportom.

Prijavnice i ostvarenja treba slati na adresu:
Hrvatski filmski savez
(za 45. reviju)
(n/r Marija Ratković Vidaković)
Tuškanac 1
10000 Zagreb

Ocjenjivački sud, koji imenuje Izvršni odbor Hrvatskog filmskog saveza na prijedlog organizatora, radit će javno prema načelima UNICA-e. Ocjenjivački sud, nakon pregleda prispjelih radova donosi odluku o radovima koji će biti prikazani na Reviji. Prispjeli radovi pregledat će se u Zagrebu do 29. listopada 2013., kada će na službenim web stranicama Hrvatskog filmskog saveza biti objavljen popis radova uvrštenih u selekciju.

Nakon izbora radova za prikazivanje selekcijska komisija zadržava pravo na razvrstavanje u prikazivačke programe prema vrstama.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Marija Ratković Vidaković
mob: +385 (0)91 47 83 701
e-mail: marijaratkovic@gmail.com