Preskočite na glavni sadržaj

11. Liburnia Film Festival

11. Liburnia Film Festival
Na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu bit će prikazano 25 hrvatskih dokumentaraca koje je izabrao selektor festivala Oliver Sertić, od kojih čak 18 u konkurenciji. Festival počinje u utorak - Nultim danom, a završava u subotu, dodjelom čak sedam nagrada – drugom novosti ovogodišnjeg festivala. Ulaz na sve projekcije i sva događanja je slobodan!
vrijeme: 28.08.2013.
mjesto: Ičići, lučica
url: http://www.liburniafilmfestival.com

Od ove godine peteročlani žiri, uz nagradu za najbolji film dodijelit će nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a jedan od filmova iz regije odnijet će nagradu za najbolji regionalni film. Posjetitelji festivala dodijelit će nagradu publike.  

Žiri 11. LFF-a čine redateljica i producentica Željka Sukova, dobitnica posebnog priznanja žirija prošle godine za film 'Marijine', riječka snimateljica i montažerka Iva Kraljević, snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas, pobjednik 9. LFF-a s filmom 'Ratni reporter', dok međunarodne boje brane uspješni srpski redatelj Boris Mitić te češki redatelj, producent i dokumentaristički tutor Filip Remuda. Remunda dolazi i kao suosnivač Instituta za dokumentarni film – IDF, koji će jednom od autora dodijeliti svoju nagradu.

Velika novost festivala je i ponovno uvođenje edukacijskog programa. Boris Mitić će održati Masterclass na temu 'Kompletan uvid u suvremeni dokumentarni film u pet crteža' (29.08., pivnica Burin, Ičići, 17 sati) u kojemu ovaj cijenjeni autor na duhovit način demistificira filmsku industriju. Tijekom festivala održava se i radionica za mlade 'Prvi put snimam' u partnerstvu s Filmaktivom, te Autorska analiza filma na kojoj će uz pomoć Nebojše Slijepčevića i Vanje Jambrović iz Restarta te izabrane publike autori analizirati svoje filmove.

Glazbeni gosti 11. LFF-a su popularni Svadbas koji nastupaju u subotu 31.08. (23.30, lučica Ičići). Inače, glavni autori Svadbasa, Pavle Miholjević i Jura Ferina, trenutno su najzaposleniji autori filmske glazbe u nas.

Među gostima festivala ponovno se nalaze mnogobrojni predstavnici distribucijskih kuća i festivala iz regije, nekoliko filmskih kritičara, te naravno redatelji, producenti i članovi filmskih ekipa filmova u programu.

11. Liburnia Film Festival organiziraju riječka Delta i zagrebački Restart u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.

Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Opatije i Društva hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranske županije.