Preskočite na glavni sadržaj

Prva digitalna projekcija u porečkom kinu

Ovog vikenda kino Pučkog otvorenog učilišta Poreč počinje s projekcijama u digitalnom obliku na novoj kino opremi. Prva digitalna projekcija je u petak, 23. kolovoza, s početkom u 21 sat, a na programu je film 'Bitka za Pacifik'.
vrijeme: 23.08.2013. 21 h
mjesto: Poreč; POUP, Narodni trg 1
url: http://www.poup.hr/

To je plod velikog projekta „Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača“ koji je dio Nacionalnog programa audiovizualnog stvaralaštva 2010. - 2014. i strateški projekt koji su zajednički pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo kulture uz podršku lokalnih gradskih uprava s ciljem osnaživanja nezavisnih kinoprikazivača, povećanja gledanosti europskih, hrvatskih i nezavisnih svjetskih naslova u kinima te obogaćivanja raznolikosti kulturalne ponude u gradovima i malim sredinama. Projekt uključuje dvadeset i osam kina diljem Hrvatske.

Digitalna oprema donosi široki spektar novih i neizmjernih mogućnosti među kojima su besprijekorni slika i zvuk, bogatiji program i prikazivanje filmova u isto vrijeme kad i u multiplexima, odnosno filmovi su od sada dostupni čim dođu u Hrvatsku.

Od mjeseca rujna porečka će publika moći uživati u najmanje šest projekcija tjedno.

Prva digitalna projekcija:
petak, 23.08.2013., u 21 sat
film: „Bitka za Pacifik“
Žanr: ZF-akcija
Trajanje: 130 min
Režija: Gillermo del Toro
Uloge: Charlie Hunnam, Idris Elba, Charlie Day