Preskočite na glavni sadržaj

ALeksandar Garbin / Studio Golo Brdo

U petak, 23. kolovoza, s početkom u 20,30 sati, u Studiju Golo Brdo, u Rovinjskom Selu, otvara se izložba Aleksandra Garbina.
vrijeme: 23.08.2013.
mjesto: Rovinjsko Selo, Studio Golo Brdo
url: http://golo-brdo.brajnovic.com
Stvari – predmeti s kojima smo svakodnevno okruženi djeleći isti prostor u kojem provodimo vrijeme. Predmeti postavljeni u habitatu nama nekim osobnim odabirom možemo nazvati osobnim predmetima. Složeni na policama, u ormarima, na stolovima, zadržavaju svoj identitet i svrhu za koju su oblikovani; i rekao bih na intiman se način vezuju uz nas svojim oblikom, bojom, mirisom.

Pomičući predmete radi izložbe na GB u galerijski prostor, mijenja se identitet tih predmeta. Prestaju biti osobni predmeti, nestaje intimnost koju su prije pomicanja sadržavali i pretvaraju se u objekte ili izlagačke predmete namijenjene široj publici u galerijskom prostoru. Od krumpira do stolne lampe naziv je za rad u galeriji. Zanimalo me od samog odabira svojih predmeta i način postavljanja. Predmete sam odlučio postaviti jednom nazvao bih linearnom progresijom sličnoj Fibbonaccijevoj formuli o progresiji u prirodi. Svaki se predmet povečava i postavlja u visinu za onoliko koliko iznosi visina predhodnog predmeta. Formula linearne progresije = B + A = B + C = C + D = D + E

Osim postavljanja samih predmeta zanimao me i odnos koji predmeti postavljaju prema prostoru koji ih ojružuje, kompatibilnost samih predmeta i galerijskog prostora. U Louvreu Leonardova Mona Lisa pod debelim zaštitnim staklom drugačije bi djelovala zatvorena u željeznu kutiju. A.G.