Preskočite na glavni sadržaj

Počinje predprogram trećeg izdanja Ganz novog festivala

Umjetničkom rezidencijom Temporaries i pozivom na radionicu plesa i kompozicije Plešući Bolero sa Shangai Bolerom, pod vodstvom Didiera Therona počinje predprogram trećeg izdanja Ganz novog festivala.
vrijeme: 20.08.2013.
prijava: 28.08.2013
mjesto: Berlin, Germany
url: http://www.uferstudios.com/
Od 20. kolovoza do 2. rujna 2013. godine umjetnici Ana Dubljević, Dušan Broćić, Igor Koruga, Jovana Rakić Kiselčić, Ljiljana Tasić i Marko Milić gostovat će na rezidencijalnom programu u Teatru &TD, kako bi nastavili rad na djelu Temporaries.

Temporaries je umjetnički projekt koji se u širem smislu bavi privremenošću kao radnim uvjetima u kontekstu nezavisne scene izvedbenih umjetnosti u Beogradu, i u međunarodnom kontekstu suvremenog plesa i performansa. Projekt predlaže analizu, promjenu, propitivanje i isprobavanje 'zajedništva'na mikrorazini, u određenom kontekstu u kojem se izvodi te na individualnoj razini gostujućih sudionika. 

Umjetnička rezidencija dio je projekta Apap – Izvedbena Europa 2011.-2016. Ovaj projekt podupire Europska komisija, program Kultura 2007-2013.

Intenzivna, petodnevna, stvaralačka radionica pod vodstvom cijenjenog francuskog koreografa i plesača, Didiera Thérona, održava se od 2. do 6. rujna u Kinu SC, a usredotočuje se na skladbu SHANGHAI BOLERO. Radionica je namijenjena plesačicama, koreografkinjama i izvođačicama.

Uključuje tehnički sat plesa (1h30), probe (3h30) te diskusije o Boleru. Posljednjeg dana radionice održat će se javna prezentacija u Kinu SC.

Radionica će se baviti osnovnim idejama suvremenog plesa: korištenjem poda, kontaktom, idejom težine, te korištenjem prostora. Proučavat će se pravila specifične koreografske kompozicije Didiera Thérona SHANGHAI BOLERO. Proučavat će se glazba i skladba Bolera. Raspravljat će se o ulozi ove skladbe u povijesti glazbe te kako SHANGHAI BOLERO kroz ples daje odgovor na Ravela. Prijave s kratkim životopisom i kontaktom (mobitel) primaju se na edukultura.sc@gmail.com do 28. kolovoza u ponoć. Radionica je besplatna.
 
Glavni program ovogodišnjeg Ganz novog ganz ganz novog festivala održava se od 14. do 22. rujna u Studentskom centru u Zagrebu, a ulaz na sva događanja je besplatan.