Preskočite na glavni sadržaj

Dubravka Lošić: Palimpsest za Grad

U petak, 9. kolovoza, u 21 sat, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvara se izložba renomirane dubrovačke umjetnice Dubravke Lošić pod nazivom Palimpsest za Grad.
Na izložbi umjetnica predstavlja izbor svojih dosadašnjih ciklusa koji se dovode u interakciju s prostorom Umjetničke galerije Dubrovnik: instalacije, slike-objekte, kolaže, dijelove scenografije.
vrijeme: 09.08.2013. 21:00
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.ugdubrovnik.hr
Posjetitelji će, između ostalog, imati prilike vidjeti gigantizirani osammetarski metalni sag postavljen na pročelju Galerije, peterometarske kule iz postave opere Adel Mara u HNK Splitu, izbor iz serije Rozarija koje umjetnica kontinuirano radi od devedesetih godina do danas, serije Marionete (1988.-2013.), Veliki trkači (2007.-2010.), Ptice (2004.-2007.), Krajolici (2007.), Kalamote (1996.-2007.).
 
Prema riječima kustosice izložbe Margarete Sveštarov Šimat ”Palimpsest za Grad autoričina je posveta izložbe gradu Dubrovniku. Svojevrsno polaganje i uslojavanje teksta na već ispisano. Infiltracije i emitiranja novih značenja koja nastaju preslagivanjem ciklusa. Pobuđivanje intertekstualnosti – kada se u kazanom i novim okolnostima, ono što je desetljećima nastajalo - neutralizira i novom gestom i novim artefaktima biva uzbuđeno i uznemireno novom akustikom.”