Preskočite na glavni sadržaj

Michael Kaiser predstavljen člankom u Washington Postu

Michael Kaiser, ravnatelj Centra za izvedbene umjetnosti J.F. Kennedy i osnivač DeVos Instituta za kulturni menadžment iz Washingtona, nedavno je predstavljen u članku novine The Washington Post dostupnom na mreži pod nazivom ˝The ‘Turnaround King’ becomes a teacher of arts management˝.
mjesto: SAD
url: http://devoscroatia.org/
U dijelu vezanom uz Kaiserove buduće međunarodne aktivnosti spominje se i program edukacije strateškog planiranja za kulturne menadžere temeljem suradničkog projekta pokrenutog ovog proljeća između Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta koji započinje s radom ovu jesen.

Članak možete pročitati ovdje: www.washingtonpost.com

U okviru međunarodnog suradničkog projekta Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta posvećenog edukaciji menadžera u kulturnom sektoru biti će omogućena besplatna dvogodišnja kontinuirana, praktična i interdisciplinarna edukacija za dvadeset umjetničkih organizacija, kulturnih institucija ili organizacija civilnog društva iz Hrvatske s ciljem stvaranja kvalitetnih profesionalaca u kulturnom sektoru.

Svjesni važnosti razvoja kulturnih i kreativnih industrija, s naglaskom na ekonomski, odnosno financijski aspekt kulturnog sektora, troškove edukacije u potpunosti financira Ministarstvo kulture RH.

Edukacijski program DeVos Instituta usuglašen je s najnovijim tehnološkim i obrazovnim sustavima, s posebnim fokusom na tri područja: marketing, pribavljanje sredstava (fundrasing) te razvoj upravljačkih tijela. Sva tri područja čine cjelinu čiji je osnovni cilj kod menadžera razvijati i stvoriti fundraising mentalitet, odnosno svijest o važnosti prikupljanja financijskih sredstava, za što je nužna vrhunska izobrazba stručnjaka, odnosno jačanje kapaciteta (capacity building).

Svjestan sve veće potrebe za razvijanjem različitih modela i metoda prikupljanja financijskih sredstva, korištenja tehnoloških resursa i sve bržeg umrežavanja na globalnom nivou te potrebe za velikom fleksibilnošću u skladu s dinamikom razvoja društva i ekonomije modernog doba, DeVos Institut već niz godina kreira u praksi iznimno učinkovit edukativan program čiji je učinak vidljiv u rezultatima rada na nekoliko kontinenata.

Tijekom dvogodišnjeg perioda edukacije prestižnog DeVos Instituta domaći će kulturni djelatnici dobiti mogućnost sudjelovanja u obrazovnom procesu koji vode vrhunski profesionalci s međunarodnom karijerom iz područja kulturnog menadžmenta, kao što su Michael Kaiser, Brett Eagan i David Kitto.

Osnovni cilj je trajno jačanje kapaciteta pribavljanja sredstava, identificiranje mogućnosti i za suradnju s javnim sektorom, snažnije strateško planiranje, razvoj domaćeg sektora konzultanata i trenera za edukaciju na području kulturnog menadžmenta, te u konačnici prenošenje i širenje znanja i spoznaja stečenih kroz edukativni program na što širi krug kulturnih profesionalaca u Hrvatskoj.

Vezana vijest: Natječaj za edukaciju u kulturnom sektoru