Preskočite na glavni sadržaj

Filmom "Tko pjeva zlo ne misli" otvara se sezona na Gradecu

Kultnom zagrebačkom komedijom "Tko pjeva zlo ne misli" Kreše Golika večeras se na malom platou Gradec kod gornjogradskog Katarininog trga otvara četvrta sezona Ljetnog kina Gradec, u okviru koje će se u narednih mjesec dana prikazati skoro pedeset filmova.
vrijeme: 01.08.2013.
mjesto: Zagreb
url: http://www.ljetnokinogradec.com/
Kultnom zagrebačkom komedijom "Tko pjeva zlo ne misli" Kreše Golika večeras se na malom platou Gradec kod gornjogradskog Katarininog trga otvara četvrta sezona Ljetnog kina Gradec, u okviru koje će se u narednih mjesec dana prikazati skoro pedeset filmova.

Već tradicionalno projekcije su besplatne i održavat će se svakodnevno, a za ponoćne projekcije, koje su ovogodišnja novina, posjetitelji će zvuk s filma primati putem svojih FM prijemnika na mobitelima kako se ne bi remetio noćni mir Gornjega grada pa moraju ponijeti slušalice, poručuju organizatori zagrebačkog ljetnog kina Kraljevi ulice.

Za ovogodišnje "kino pod milijunom zvijezda" izabrano je 48 recentnih filmova različitih žanrova iz petnaestak zemalja s ukupno više od pet tisuća filmskih minuta. Program je sastavljen u suradnji s trinaest distributera, produkcijskih kuća, veleposlanstava i filmskih festivala, među ostalim s filmskim festivalima iz Vukovara i Motovuna.

Prikazat će se, među ostalim, američki filmovi, SF drama "Atlas oblaka", biografski "Hemingway i Gellhorn" te "Bernard i Doris", crna komedija "Sedam psihopata", politička drama "Promjena igre" i nova komedija Woodyja Allena "Rimu s ljubavlju".

Europsku kinematografiju predstavljaju mađarski, španjolski, britanski, danski i domaći filmovi, među kojima se od španjolskih ističu komedija "Rođaci", horor "Dok spavaš", drame "Priča jednog Kineza" i "Kukuljica", od danskih romantična komedija "Sve što trebaš je ljubav" i povijesni film "Kraljevska afera", a od francuskih "Ljetni sati", "Ministar", "Odjel za maloljetnike".

Od domaćih filmova na programu su "Vlak u snijegu", "Sreća pojedinca - uspjeh kolektiva", "Moram spavat anđele", a sezonu zatvara ovogodišnji filmski hit "Svećenikova djeca" Vinka Brešana.

S upravo završenog Motovun Film Festivala dolazi izbor kratkih filmova, a stari, nostalgični programi prikazuju se u ciklusu 'everscreen'. Za najmlađe se nastavlja tradicija prikazivanja crtanog filma popularnog Profesora Baltazara.

Za zatvaranje sezone najavljen je i koncert ansambla Sudar Percussion, s najpoznatijim glazbenim temama iz filmova u osebujnim aranžmanima skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića.

Tijekom protekle tri sezone na Ljetnom kinu Gradec prikazano je više od 150 filmova koje je pogledalo više od 50 tisuća posjetitelja. Ta 'kino dvorana' na otvorenom prima oko 300 posjetitelja, no taj se broj nerijetko povećava jer je postalo uobičajeno da se sjedi na obližnjoj travnatoj površini i da gledatelji donose svoje dekice i stolce. Opuštenoj atmosferi doprinosi i prigodna ponuda pića, biranih hrvatskih vina, sladoleda i kokica. Projekcije počinju u 21 sat i ponoć.

(Hina)