Preskočite na glavni sadržaj

Izložba i glazbeni performans u Greti

U utorak, 6. kolovoza, u 20 sati, u Greti, Zagreb, otvara se izložba fotografija Joanne Wong i Vesne Šantak, uz glazbeni performans Jérémyja Faivrea.
vrijeme: 06.08.2013. 20,00
mjesto: Honk Kong
url: http://www.mala-scena.hr/
Glazbeni performans: u realnom vremenu, dok nastaje skladba, preko računala i projektora se projicira glazbena vizualizacija.

Izložba 'PARIS A Resident’s Perspective' je rezultat suradnje između umjetnika iz Pariza i Zagreba. Osnovna tema zajedničke izložbe je doživljaj Pariza - kroz oči rezidenata u Parizu. Doživljaj Pariza izvan nekih uobičajenih prikaza na koje smo svi navikli - Eiffelov toranj, rijeka Seina, Trijumfalna kapija itd.

Joanna Wong, fotografkinja i multimedijalna umjetnica iz Pariza. Završava studij vizualnih umjetnosti na Université Paris, Panthéon-Sorbonne. U svojim izražaju polazi od prikaza ljudi koji stvaraju grad - njihovi portreti i njihovi međusobni odnosi kao antiteza arhitekturi, znamenitostima. Izlaže crno bijele fotografije u analognoj tehnici.

Jérémy Faivre, Pariz. Glazbenik i multimedijalni umjetnik (Master Degree in NTIC) se predstavlja sa glazbenim performansom. Glazbu koji je skladao na klaviru povezao je sa grafičkim programom – svaki ton je povezao sa određenom bojom. Na otvorenju će izvesti glazbeni performans –glazbenu vizualizaciju. U realnom vremenu, dok nastaje skladba, preko računala i projektora se projicira glazbena vizualizacija.

Vesna Šantak, Zagreb. Akademska slikarica – grafičarka. Osim likovnim umjetnostima, bavi se i plesnim performanceom. Izlaže fotografije u boji koje su nastale za vrijeme rezidencije u Cite Internationale des Art u Parizu 2010. godine. Fotografijama želi prikazati svoje svakodnevno putovanje kroz Pariz - istraživanje ritma grada i njegove svakodnevice - spoj tradicije i kulturnog nasljeđa kroz današnji urbani ritam.