Preskočite na glavni sadržaj

Rovinj – izložba Edvina Dragičevića

U Galeriji sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u utorak, 30. srpnja, u 21 sat, svojom samostalnom izložbom grafika iz ciklusa 'Bunkeri' predstavlja se umjetnik Edvin Dragičević. Izložba traje do 15. kolovoza.
vrijeme: 30.07.2013. 21,00
mjesto: Rovinj; Galerija sv. Toma, Zavičajni muzeja grada Rovinja
url: http://www.muzej-rovinj.com
Edvin Dragičević nam je pokazao dosad nebrojeno puta kako ga zanimaju različite tematike i spajanje potpuno različitih stilova i tehnika. Koliko god se kroz svoje radove u referira na postmoderni svijet, autor ostaje vjeran tradicionalnim grafičkim tehnikama redefinirajući ih i kombinirajući ih sa suvremenim izričajem. Takav je slučaj i s recentnim izložbenim ciklusom koji obuhvaća tri veća rada i tridesetak grafičkih listova manjih formata.

Bunker, ovaj specifični arhitektonski fenomen, stvoren u defenzivne svrhe, za većinu ljudi predstavlja značajan trag; zapis iz povijesti u kolektivnoj memoriji te nam ostaje kao podsjetnik na bolne i traumatske događaje iz prošlosti, ali i činjenicu da se sukobi, agresije i ratovi još uvijek događaju i u 21. stoljeću. Prema riječima samog autora, 'simbolika je jasna, ne postoji mjesto potpune izolacije i sigurnosti ne od drugih, a niti od nas samih…'

Autor je ovaj ciklus grafika izlagao dosad samo u inozemstvu (Rumunjska, Bugarska, Egipat), a sada su dostupne i hrvatskoj javnosti. Dragičević je dobitnik brojnih prestižnih međunarodnih nagrada te je ova izložba jedinstveni uvid u njegove recentne radove.

Edvin Dragičević rođen je 1968. u Splitu, završio ŠPU - smjer Grafika. Godine 1997. diplomirao je na Fakultetu PMZ i odgojnih područja - studijska grupa Likovna kultura. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split HULU od 1993. godine. Zaposlen je na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) u zvanju izvanrednog profesora, gdje predaje kolegije Grafike. Do sada je održao 10 samostalnih izložbi i sudjelovao na 63 skupne izložbi u zemlji i inozemstvu.