Preskočite na glavni sadržaj

Berlin – izložba Kate Mijatović & Zorana Pavelića

Od 25. do 27. srpnja, u Institut Für Alles Mögliche u Berlinu, Njemačka, održava se izložba Kate Mijatović i Zorana Pavelića, pod nazivom 'You Can Say Anything Here'.
vrijeme: 25.07.2013.
mjesto: Berlin, Njemačka; Institut Für Alles Mögliche, Sonnenallee 147
url: http://www.i-a-m.tk
Zajednička izložba Kate Mijatović i Zorana Pavelića bazira se na zvuku / glasu. U izložbenom projektu zvuk / glas tretiraju se na dva načina: kao izravni medijatori značenja rada te kao umjetnički iskazi koji komentiraju 'ovdje' i 'sada'. Neki od radova izvedeni su u mediju koji uključuje sliku (video, instalacija, fotografija), no osnovni transfer ideje u svim radovima odvija se kroz zvuk / glas.


Naziv izložbe 'You Can Say Anything Here' preuzet je od istoimene instalacije Zorana Pavelića, koja je dio izložbe. Naziv sugerira vrstu iluzije odsustva kontrole, cenzure, pozivanja na apsurd demokratskih procesa na globalnoj razini, a referira se također i na lokaciju, organizacijsku i kulturnu važnost izložbenog prostora i njegove funkcije. Interaktivna video instalacija 'You Can Say Anything Here' uključuje participaciju publike. Ovaj poziv ujedno je naglašen i na deklarativnoj razini, u samom nazivu izložbe.