Preskočite na glavni sadržaj

Projekcija filmova Ane Bilankov u New Yorku

Projekcija devet video radova i kratkih filmova multimedijalne umjetnice Ane Bilankov održat će se 24. srpnja u Residency Unlimited centru u New Yorku (SAD).
vrijeme: 24.07.2013.
mjesto: SAD; New York
url: http://www.residencyunlimited.org

Večerašnja projekcija obuhvaća gotovo cijelo desetljeće umjetničkog rada Ane Bilankov, a o mnogostrukim pristupima i metodama rada razgovarat će s Boškom Boškovićem, direktorom umjetničkog programa RU-a.

RU je umjetnička organizacija posvećena „proizvodnji“ umjetničkih formata koji podržavaju stvaranje, prezentiranje i širenje naprednih suvremenih umjetnosti kroz strateško partnerstvo sa srodnim ustanova. Premještanjem u izvantradicionalne modele djelovanja, studio RU podržava i potiče suradnju domaćih i međunarodnih umjetnika i kustosa, a posebno se zalaže za promicanje multidisciplinarne prakse i izgradnju trajnih veza između rezidenata i šire umjetničke zajednice, globalno i lokalno. (Izvor: HFS)

Ana Bilankov rođena je 1968. u Zagrebu. Studirala je Povijest umjetnosti i Njemački jezik i književnost na Sveučilištu u Zagrebu, Umjetničku fotografiju u Wiesbadenu te postdiplomski studij Umjetnost u kontekstu na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu (M.A.) kao i na Sveučilištu u Bristolu. Živi i radi u Berlinu i Zagrebu.

Trajanje programa: 48 minuta

Raspored projekcija:
In War and Revolution, 2011
Night Riders, 2011
It Makes You Happy, 2011
Blue Black Berlin, 2009
A Story, 2008
Revolutionary Reality Show, 2007
Without Title, 2005
200 Roubles, 2005
Pleasure, 2005