Preskočite na glavni sadržaj

Razvojni program za scenariste ScripTeast

ScripTeast je scenaristički razvojni program koji organizira Independent Film Foundation sa sjedištem u Varšavi. Iako pravo sudjelovanja imaju sve zemlje članice Programa MEDIA, prednost imaju zemlje srednje i istočne Europe – Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija. Program se odvija od rujna 2013. do svibnja 2014., a rok prijave istječe 31. srpnja.
prijava: 31.07.2013
url: http://www.scripteast.pl
Među svim prijavljenima organizator odabire 12 scenarija dugometražnih igranih filmova (završenih ili u završnoj fazi) koji onda prolaze kroz seriju radionica i kroz intenzivan stručno nadziran rad kako bi se približili ukusima međunarodne publike i tako pripremili za širu distribuciju.

Program se održava kroz tri glavne sesije – prva je u rujnu ili listopadu u Poljskoj, druga u veljači tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, a treća u svibnju 2014. na Filmskom festivalu u Cannesu gdje će autor/ica najboljeg scenarija osvojiti nagradu Krzysztof Kieslowsky i iznos od 10,000 eura.

Polaznici iza sebe moraju imati barem jedan realizirani dugometražni filmski odnosno TV projekt ili opsežno redateljsko, spisateljsko ili novinarsko iskustvo. Scenariji kojima se prijavljuju u isto vrijeme ne smiju biti prijavljeni na nijedan drugi program za razvoj scenarija. Radni jezik radionice je engleski. Kotizacija iznosi 500 €, a organizator osigurava dvije stipendije.

Naknada za prijavu se ne naplaćuje.

Kontakt: info@scripteast.pl

Izvor: www.havc.hr