Preskočite na glavni sadržaj

Kotar FEST!

Kotar FEST! je multimedijalna manifestacija koja će se ove godine održati u Delnicama i Fužinama od 20. do 25. srpnja, a donosi pet predstava i umjetničke radionice u prirodi.
vrijeme: 20.07.2013.
mjesto: Delnice, Fužine
url: http://www.kotarteatar.com/

Program počinje predstavom Mani Gotovac ,,Pričaj mi o Gorkome''. U bilješci romana autorica je zapisala da su nakon promocije njeni prijatelji primijetili kako je to djelo idealno za teatar, ali se ona opirala i govorila da joj je dosta teatra. Koliko god se Mani prvotno protivila adaptaciji za kazalište, od toga se nije dalo pobjeći...

U radnom tjednu večeri će biti posvećene predstavama „Snjeguljica mora umrijeti“ redatelja Mirana Kurspahića, „A tko si ti?“ redatelja Romana Bogdana te „Nekad davno, a danas malo sutra“ redatelja Matije Kezelea.

„Snjeguljica mora umrijeti“ je moderna bajka, interaktivna i zabavna predstava koja svakog gledatelja potiče da se uključi i sudjeluje u stvaranju. Redatelj Miran Kurspahić poznat je javnosti i kao kazališni glumac i redatelj, jednako kao i osebujna ličnost koja garantira kvalitetan kazališni proizvod.

„A tko si ti?“ je lutkarska predstava u kojoj se po motivima iz bajke Neposlušno mače, u dramatizaciji Romana Bogdana, propituju odnosi jednakosti i različitosti igrajući se formom, glasovima, jezikom i smislom.

Posebno ugodno iznenađenje je predstava pod redateljskom palicom umjetničkog voditelja Kotar Fest-a, Matije Kezelea – „Nekad davno, a danas-malo sutra“. Radi se o predstavi koja se u svakoj svojoj izvedbi razlikuje od prethodne, a želja je da nakon ove predstave zastanete i napravite nešto za sebe ili nekog iz svoje blizine.

Festival završava opernim koncertom „Opera night“. Riječ je o klasičnom multimedijalnom gala koncertu u izvedbi Diamante Classicsa. Glavni izvođači koji vas vode kroz poseban umjetnički svijet su Goranka i Marin Tuhtan, sopranistica i tenor, mladi i ambiciozni pjevači.

Uz navedene predstave, Kotar FEST! nudi mnoge umjetničke radionice i chill out dan - jednodnevno druženje uz glazbu i relaksaciju u prirodi s ciljem povezivanja umjetnika i stvaranja Kotar mreže – potencijalne baze umjetničkih ideja, projekata i planova s osnovnim ciljem razvoja kulturno-turističke ponude Gorskog kotara.

Kotar teatar tim

Pogledajte raspred događanja za Kotar FEST!2