Preskočite na glavni sadržaj

Liburnia Film Festival u Art-kinu Croatia

Ususret 11. Liburnia Film Festivalu, na ljetnoj pozornici riječkog Art-kina u četvrtak, 18. srpnja, s početkom u 21,30 sati, bit će predstavljen program i novosti ovogodišnjeg festivala, te će biti prikazana dva filma srpskog redatelja Borisa Mitića; 'Lepa Dijana' i 'Doviđenja, kako ste?'. Ulaz na sve programe je slobodan!
vrijeme: 18.07.2013. 21,30 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Selektor i direktor festivala Oliver Sertić tom će prilikom pojasniti razlog zbog kojeg LFF u Art-kinu pušta filmove Borisa Mitića - on će, naime, ove godine održati LFF-ov Masterclass.

Otkrit će i nekoliko detalja o drugim ovogodišnjim radionicama: pored Mitićevog Masterclassa, bit će to i radionica "Prvi put snimam" za filmske amatere od 16 do 18 godina, u suradnji s riječkim Filmaktivom, te radionica analize filmova pristiglih na natječaj LFF-a koji nisu uvršteni u program.

U Art-kinu će biti otkriveno koje ćemo filmove gledati na 11. LFF-u, kao i nove nagrade koje se uvode ove godine - za najboljeg redatelja, snimatelja, montažera i sound designera.

Novost 11. LFF-a je i ta da će ove godine nagradu dobiti i najbolji regionalni film - film autora iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije ili većinski sniman u tim županijama.

Liburnia Film Festival organiziraju Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba, u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.