Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnička rezidencija Zuri_Grad: Syntopia u Studentskom centru

Od 21. do 31. srpnja u SC-u će se održati rezidencija međunarodnog projekta Züri_Grad: Syntopia. Ovaj istraživački projekt uspostavlja poveznicu između mladih umjetnika u Zagrebu, Beogradu i Zürichu.
vrijeme: 21.07.2013.
mjesto: Zagreb; SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

S temom osnivanja zajednice i metaforom 'syntopije u gepeku' (`Gepäck`) sudionici će isprobati novu radnu konstelaciju. Četvero sudionika različitih umjetničkih pozadina – izvođačica Adriana Josipović (Zagreb), vizualna umjetnica Vana Gaćina (Zagreb), Dragan Simeunović autor, performer i filmski redatelj iz Beograda te Timo Krstin, autor i kazališni redatelj iz Züricha - zajedno s voditeljicom projekta Ivom Sanjek, rasvjetljuju mehanizme nastajanja zajednice pod utjecajem mijenjajućih urbanih prostora.

Tijekom rezidencije u srpnju (Zagreb), kolovozu (Beograd i Zürich) i rujnu (Zürich), umjetnici će raditi, istraživati, te eksperimentirati u tri različita kulturna centra (Studentski centar u Zagrebu, Kulturni centar Grad u Beogradu i Gessnerallee Zürich). Virtualni mobilni prostor instalira se tako na realnom mjestu, prvo u SC-u gdje se ekipa sastaje na nultoj točki zajedničkog istraživačkog procesa. Svaki umjetnik, kao gostoprimac, upoznaje svoj grad iz perspektive gostiju: Strano u prividno poznatom.

Rezidencijalni boravak završit će prezentacijama rada u nastajanju početkom rujna u Zürichu.

Projekt Züri_Grad: Syntopia priprema je zajedničkog projekta različitih umjetnika koji će se realizirati u 2014.

Kultura SC - Kultura promjene