Preskočite na glavni sadržaj

Labin – izložba Branka Lenića

Izložba objekata i slika Branka Lenića, pod nazivom 'Assemblagei', otvara se u utorak, 16. srpnja, u 21 sat, u Galeriji Alvona u Labinu. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Mirjana Kos, a gost otvaranja je Boris Slišković, osnivač grupe Eshaton iz Rijeke. Radovi se mogu razgledati do 31.srpnja 2013.
vrijeme: 16.07.2013.
prijava: 07.10.2015
mjesto: Leipzig, Germany
url: http://www.leipziger-messe.de/LeMMon/buch_web_eng.nsf
Branko Lenić rođen je 1954. godine u Rijeci. Od 1972. do 1976. pohađao je školu crtanja i slikanja kod riječkog slikara Romola Venuccija. Diplomirao je grafiku na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, na Odsjeku za likovne umjetnosti. Bavi se slikarstvom, grafikom I grafičkim dizajnom. Izlaže od 1979. godine i do sada je izlagao na tridesetak samostalnih, te na brojnim značajnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Sudjelovao je na desetak likovnih kolonija, te na mnogim angažiranim (socijalnim, humanitarnim, ekološkim) akcijama i manifestacijama.
Godine 1993. predstavljao je Hrvatsku na Triennalu u Osaki (Japan). Član je HDLU-a Rijeke od 1995. godine. Ima status samostalnog umjetnika. Živi i radi u Rijeci. Vlasnik je mnogih nagrada i priznanja.

'Branko Lenić, umjetnik osebujnog opusa, predstavlja nam se ovom prigodom radovima protkanim svetim. U svojim dosadašnjim ciklusima katkad se obazreo na uzvišeno i zagledao u nebesa, ištući vjeru i nadu. Sakralna tematika iz vlastite duhovne intime prirodno se predstavlja u crkvi Gospe od Karmela. Na njezin blagdan, a njegov specifičan način, jedinstvenim, minucioznim asemblažima u kojima svaka truna ima svoju priču.' iz teksta Mirjane Kos