Preskočite na glavni sadržaj

Samostalna izložba Koraljke Kovač u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u petak 12. srpnja, s početkomu 21 sati, otvara se samostalna izložba slika iz ciklusa 'Power of the Sun' zagrebačke umjetnice Koraljke Kovač. Izložba ostaje otvorena do 28. srpnja.
vrijeme: 12.07.2013. 21,00
mjesto: Rovinj; Galerija sv. Toma
url: http://www.muzej-rovinj.com
Slikarski ciklus 'Power of the Sun' Koraljke Kovač čine atraktivne slike nastale repeticijom i variranjem istoga geometriziranog motiva, ostvarene kombiniranom tehnikom na akvarel papiru, kojima su boja, linija i ploha slikogradbeni elementi.

Slike su aktivna interakcija prostora slikanog polja i znaka koji se pojavljuje u njemu, a autorica je najusredotočenija na to da stvori atraktivan suodnos elemenata nazočnih u kadru – aktivnu kontekstualizaciju između motiva i suptilnih rješenja koja čine njegovu ispunu i okružje.

Koraljka Kovač rođena 17.7.1971. godine u Zagrebu. Završila školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, slikarski smjer u Zagrebu. 1991. Godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški odjel, slikarski smjer. Diplomirala u klasi prof. Zlatka Kesera. Članica je HDLU-a od 1998 godine. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila članica grupe 'Daklelososi' i udruge 'Punkt'. Izlagala 40 puta samostalno i 70 puta skupno u zemlji i inozemstvu. Dobitnica Rektorove nagrade sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je članica upravnog odbora HDLU-a, Zagreb. Radi u zvanju docentice na Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.