Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za neobjavljenu pjesmu i naslov Vitez Europskog pjesničkog turnira

Založba Pivec iz Maribora, u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, objavljuje Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu u Hrvatskoj, čiji će autor ili autorica sudjelovati na Europskom pjesničkom turniru 2013. u Mariboru. Prijave su otvorene do 31. kolovoza.
prijava: 31.08.2013
url: http://www.hrvatskodrustvopisaca.hr/hr
Stručni žiri za Hrvatsku (Darija Žilić, Marko Pogačar i Davor Šalat) vas poziva da pošaljete neobjavljenu pjesmu, koja neka nema više od 60 stihova, na adresu:
HDP
Basaričekova 24
10000 Zagreb
s naznakom Pjesnički turnir 2013

U jednoj koverti neka bude potpisana pjesma sa šifrom, a u drugoj kuverti, označenoj sa šifrom, neka budu podaci o autoru: ime, prezime, adresa, email i broj telefona.

Stručni žiri će izabrati 10-12 najboljih pjesama (koje će biti objavljene u literarnom časopisu Tema) i pobjednika (dobiva simboličku financijsku nagradu po mogućnostima organizatora), koji će sudjelovati na Europskom pjesničkom turniru 16. 11. 2013. u Slovenskom narodnom kazalištu Maribor. Pobjednička pjesma bit će prevedena na jezike država koje sudjeluju. Pobjedniku će Založba Pivec platiti troškove puta i smještaja u Mariboru.

Na Europskom pjesničkom turniru sudjelovat će pjesnici iz 7 zemalja koji će se natjecati za naslov 'Europski vitez poezije 2013', željeznu ružu i nagradu od 1000 €. Nagradu dodjeljuje stručni žiri. Sudjelovat će: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Mađarska, Slovačka, Austrija i Slovenija.

Uz mariborski održat će se i dva promocijska turnira, jedan u Sarajevu 26. 10., a drugi u Zalaegerszegu 14. 11. 2013. Založba Pivec će isto tako omogućiti nacionalnim pobjednicima putovanje i boravak na ta dva turnira.

Pobjedničke pjesme izbora u pojedinim zemljama bit će objavljene u originalu i s prijevodima, u literarnoj reviji Rp./Lirikon21, koju uređuje Ivo Stropnik.

Izvor: www.mvinfo.hr