Preskočite na glavni sadržaj

Danijela Pičuljan izlaže u Varaždinu

Nakon izložbe u Čakovcu, svoje radove Danijela Pičuljan predstavlja publici u Varaždinu. Izložba keramičkih skulptura s aplikacijama od sirove vune koje umjetnica izlaže moći će se pogledati od 12. srpnja, u izlozima Kerameikonove Galerije K10.
vrijeme: 12.07.2013.
mjesto: Varaždin; Galerija K10, Kukuljevićeva 10
url: http://www.kerameikon.com
Danijela Pičuljan rođena je 1967. godine u Zagrebu. Keramiku izučava od 1997. godine u Varaždinu, u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih. Od početka, 2002. godine sudjeluje u organizaciji 'Međunarodnog festivala postmoderne keramike', koji se održava trijenalno u Gradskom muzeju u Varaždinu. Sudjeluje u i organizaciji svih ostalih  izložbi koje organizira Kerameikon, Hrvatsko keramičarsko udruženje, te dizajnu svih kataloga i popratnih materijala. Od 2003. do 2005. godine sudjelovala u organiziranju manifestacije 'LončarijaDA', kojom Kerameikon želi potpomoći oživljavanje zamrlog hrvatskog lončarstva.

Sudjelovala u radu i organizaciji međunarodnih seminara pod vodstvom Gustava Weissa iz Berlina:
2000. Raku u svom trećem periodu
2001. Raku u svom trećem periodu II
2002. Modeliranje porculana
2005. Rekonstrukcija neolitičkog paljenja keramike u Lubenicama, na otoku Cresu

Zajedno s Blaženkom Štebih Šoić vodila seminar pod naslovom 'Jednostavne tehnike paljenja' za Udrugu likovnih pedagoga Varaždinske županije, početničke tečajeve keramike, te tečaj 'Raku paljenje'. U VI. OŠ Varaždin vodila keramičku radionicu za nastavnike i učenike škole.

Sudjelovala je na više skupnih žiriranih izložbi u Hrvatskoj, te dobila nekoliko počasnih priznanja. Godine 2004. bila jedina izabrana predstavnica iz Hrvatske na 1st European Ceramics Competition Amaroussion u Ateni, Grčka. Godine 2004. pozvana je da kao predstavnica mlađe generacije hrvatskih keramičara sudjeluje na izložbama 1st International Ceramic Journal Editors Symposiuma u gradovima Xian, Peking, Šangaj i Guangzhou u Kini.

2006. na poziv organizatora iz Njemačke, sudjelovala je kao predstavnica Hrvatske, na simpoziju keramičara i muzičara s temom Domovina ('Heimat'). Sudjelovala na stručnim putovanjima u Italiju, Portugal, Španjolsku, Njemačku, Austriju i Grčku. 2007. i 2009. sudjelovala na međunarodnoj izložbi Najbolje iz Austrije i Hrvatske održane u Gradskom muzeju Varaždin i u Karmeliterkirche u Wiener Neustadtu (Bečkom Novom Mjestu) u Austriji.

Članica je ULUPUHA od 2002., ZSUHA od 2003. i redovna članica i suosnivačica Kerameikona, Hrvatskog keramičarskog udruženja od 2002. godine, gdje je aktualna dopredsjednica i rizničarka.