Preskočite na glavni sadržaj

Uspješne projekcije hrvatskih filmova u Karlovym Varyma

Međunarodna premijera 'Svećenikove djece', crne komedije Vinka Brešana, u srijedu je na Međunarodnom festivalu Karlovy Vary ispraćena ovacijama 1200 posjetitelja Velike dvorane festivala. Dan prije, s velikim je uspjehom prikazan i 'Gangster te voli' redatelja Nebojše Slijepčevića.
vrijeme: 05.07.2013.
mjesto: Češka Republika; Karlovy Vary
url: http://www.kviff.com/

'Svećenikova djeca' izazvala su veliki interes festivalske publike, koja je do zadnjeg mjesta popunila svih 1200 sjedala Velike dvorane festivala. Izvori s Karlovyh Vary navode da je ovo bila projekcija za pamćenje – publika je odlično reagirala na film već od samoga početka, a nakon završetka filmska je ekipa nagrađena višestrukim ovacijama.

Dan prije s velikim je uspjehom prikazan i 'Gangster te voli' redatelja Nebojše Slijepčevića, dokumentarni hit i miljenik publike koji je na ovogodišnjem izdanju ZagrebDoxa osvojio i HT Nagradu publike. 'Gangster' se prikazivao u Natjecateljskom programu dokumentarnog filma, također je izazvao veliki interes među festivalskim posjetiteljima, a njegova kinodistribucija očekuje se na jesen. Opširnije na www.havc.hr!