Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Filipa Merčepa u Slavonskom Brodu

Ovoga četvrtka, 4. srpnja, mladi i uspješni marimbist Filip Merčep održava solistički koncert u sklopu 24. glazbenog ljeta u Slavonskom Brodu, u Velikoj dvorani Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić, s početkom u 21 sat. Ovaj nastup će biti i jedna od 'generalnih proba' pred svjetsko marimbističko natjecanje na kojem Filip nastupa u Belgiji.
vrijeme: 04.07.2013. 21 h
mjesto: Slavonski Brod; KKD 'Ivana Brlić-Mažuranić', Trg S. Miletića 12
url: http://www.kkd-ibm.hr/

Jedan od najdarovitijih glazbenika svoje generacije, Filip Merčep zabljesnuo je 2010. na prestižnom natjecanju Eurovizije za najboljeg mladog glazbenika Europe kada je izazvao nepodijeljene pohvale i publike i kritike, te prvi put nakon Monike Leskovar pred milijunskim auditorijem predstavljao Hrvatsku u finalu natjecanja ispred Gradske vijećnice u Beču. Nositelj je najviših nagrada i priznanja, ali i najmlađi dobitnik diskografske nagrade Porin.

U svibnju ove godine uz Simfonijski orkestar HRT-a praizveo je i koncert svojega učitelja Igora Lešnika "Water Sculpture" i u toj prigodi primio nagradu Yamahe za najboljeg udaraljkaša 2013., a trenutno se priprema za svjetsko marimbističko natjecanje u Belgiji.