Preskočite na glavni sadržaj

Balkan Street Festival

Mirovna grupa mladih Dunav organizira četvrti zaredom Balkan Street Festival, koji se u Vukovaru održava večeras, s programom od 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.
vrijeme: 28.06.2013.
mjesto: Vukovar
Ovogodišnji festival započet će prezentacijom svega onoga što je nastalo kroz prethodno održan ART Jam (graffiti, breakdance, hip hop) i hip hop radionice koje je vodio General Woo i Dirty Hairy. U nastavku programa nastupit će vukovarski hip hoperi Mickel i Nemar, zatim mladi nizozemski demo bend sastav The TowerBridge Project, dok će u završnici publiku zabaviti legendarni Psihomodo pop.

Balkan Street Festival ove godine je dio projekta 'Streets: mapiranje i povezivanje mladih kreativnih scena u Europi', koji zajednički provode Platform Spartak iz Nizozemske, Generator iz Srbije, CGE Erfurt iz Njemačke i Mirovna grupa mladih Dunav iz Hrvatske.

Projekt je započeo seminarom u Erfurtu, ART Jamom u sve četiri države, a festivalski program financijski su podržali EU program Kultura 2007 – 2013, Ministarstvo kulture, Grad Vukovar i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ujedno će time Mirovna grupa mladih Dunav obilježiti i 15-godišnju obljetnicu svog postojanja i rada.

Program je namijenjen široj javnosti s ciljem povezivanje mladih kreativnih scena u Europi i kroz prezentaciju rezultirat će kreativnim, interdisciplinarnim nastupima i proizvodima koji će biti predstavljani i publici.(S.B.)

Izvor: www.glas-slavonije.hr