Preskočite na glavni sadržaj

LAB za knjige & razvoj projekata

Radionica LAB za knjige održava se 28. lipnja 2013. u Amsterdamu, u Nizozemskoj, a LAB za razvoj projekata od 7. do 9. listopada 2013. u Belgiji. Prijave su u tijeku.
vrijeme: 28.06.2013.
url: http://www.idrops.be
Jeste li izdavač koji priželjkuje promjene u području knjiga i izdavaštva? Ili pak ambiciozan pisac, ilustrator, tj. crtač stripa? Radite li na razvoju igrice, aplikacije ili softvera? Jeste li interaktivni dizajner ili ste aktivni u digitalnoj agenciji koja teži inovacijama u području knjiga? Ili vas jednostavno zanima kako će izgledati sljedeće izdanje knjige u 2014. godini te kako sve to financijski preživjeti?

Upoznajte sve značajke prethodno navedenih pojmova i drugih brojnih raznovrsnih mogućnosti izdavaštva na radionici LAB za knjige u Amsterdamu. Zajedno s inspirirajućim stručnjacima digitalnoga područja i izdavaštva naučit ćete kako učinkovito ostvariti svoje kreativne ideje i uspješno ih pripremiti za nakladničko tržište.

iDROPS, Boek.be i Uitgeverij van de Toekomst, tri belgijske nakladničke udruge, tj. agencije, organiziraju ovaj inventivni LAB za knjige u Amsterdamu. Ponudit će se uvid u budućnost knjiga i e-knjiga te pružiti mogućnost upoznavanja s novim načinima izdavanja interaktivnih knjiga kao i stvaranja strukturnih podloga za inovativne ideje u izdavaštvu, što bi trebalo rezultirati uspostavom kreativno-interaktivnoga spoja između stručnjaka iz svijeta digitalnoga i pisaca, crtača stripa, animatora i izdavača.

Zašto sudjelovati? Stvorit ćete nova poslovna poznanstva, doživjeti nova nakladnička iskustva te razviti snažne koncepte digitalnoga izdavaštva. Otkrit ćete kako se vi – grafički dizajneri, pisci, izdavači, djelatnici digitalnih agencija... – možete razvijati u okruženju naprednih segmenata industrije digitalnih knjiga.

Pozvani su izdavači, pisci, crtači stripa, animatori, ilustratori, stručnjaci za razvoj aplikacija, grafički umjetnici, stručnjaci za razvoj igrica i mnogi drugi... iz bilo koje zemlje!

Kotizacija za LAB za knjige iznosi 80 eura (bez poreza) po osobi, a za LAB za razvoj projekata 250 eura (bez poreza) po osobi.

Nakon završetka treće sesije LABA žiri će izdvojiti tri najkvalitetnija projekta osmišljena tijekom radionice, a najboljem će biti dodijeljena nagrada u iznosu od 10.000 eura. Autori odabranih projekata bit će pozvani predstaviti svoje koncepte mogućim financijerima, partnerima i svima drugima zainteresiranima za suradnju.

Prezentacija koncepata, odnosno projekata (pitch), održat će se u studenome 2013. g. za vrijeme Sajma knjiga u Antwerpenu u Belgiji. Prve dvije sesije LABA obilježene su kreativnim predznakom – namijenjene su poticanju razvoja inventivnih ideja za nove vrste interaktivnih e-knjiga. Treća je sesija tzv. LAB za razvoj projekata, za koji će se sudionici radionice morati prijaviti s projektom koji žele dalje razvijati.

Izvor: www.mediadesk.hr