Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Žeđ' u Zagrebačkom plesnom centru

Predstava 'Žeđ' autora Velimira Veleva bit će premijerno izvedena u subotu, 15. lipnja, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru. Predstava je nastala u suradnji Liberdancea i Virtualne interaktivne akademije iz Sofije (VIA). Pomoć u realizaciji osigurao je Hrvatski Institut za pokret i ples (HIPP).
vrijeme: 15.06.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info

U svom životu tražimo, žudimo, težimo. potrebujemo, pitamo, molimo, prosimo, borimo se, sanjamo o.... naš se život izražava kroz samo jednu dimenziju, sama naša bit se transformira u jednu jedinu pojavnost! ŽEĐ! Žeđ.... za čime zapravo?

Tijekom jednog sata ove predstave, prolazeći kroz situacije ljubavi i razočaranja, ljubomore i mržnje, borbe za prevlast ili preživljavanje, protagonisti na pozornici pate, vole, mrze, traže i teže, žude za skladom, srećom i cjelovitošću, zapravo “žive” na pozornici sve dok cijelo vrijeme u svojim rukama drže velike čaše vode.
Kazališna metodologija autora ove predstave temelji se na pet elemenata i njihovoj pojavnosti u svakom aspektu pojedine osobe ( u tijelu, emocijama, umu i svijesti). Iz tog proizlazi iznimno striktna i jasna dramaturgija, iako nema govora. Ekspresivni dijalozi i monolozi bez da se radi o pantomimi.

Autor: Velimir Velev
Izvođači: Petar Cvirn, Jadran Grubišić, Morena Halilović, Elvis Hodžić, Andreja Jandrić, Ema Janković, Davor Kovač, Andrea Solomun, Manuela Švorcan, Mladen Vujčić
Produkcija: Liberdance
Umjetnički voditelj: Rajko Pavlić
Umjetnička suradnja: Liberdance i Virtualna interaktivna akademija Sofija (VIA)
Pokrovitelji: Ministarstvo  kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba