Preskočite na glavni sadržaj

Odabrani kandidati za jubilarno natjecanje Ferdo Livadić

Kandidate za ovogodišnje - 10. međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić - odabrala je prosudbena komisija, o tome je priopćenjem izvijestio festival Samoborska glazbena jesen koji će svoje 38. izdanje upriličiti od 28. rujna do 12. listopada, a u njegovu će se sklopu održati i natjecanje Ferdo Livadić.
vrijeme: 12.06.2013.
url: http://www.samobor-festival.com

Tako će na jubilarnome natjecanju snage odmjeriti mladi glazbenici - Mia Ćojbašić (harmonika), Aljoša Jurinić (klavir), Špela Mastnak (udaraljke), Anamarija Milić (violina), Ivan Mučić (trombon), Duo Furioso (Mirko Jevtović-Nikolina Furić, harmonike), duo Marta Bratković-Virna Kljaković (violina, klavir), te duo Lana Adamović- Ankica Šoša (violine).

Natjecatelje je pak odabrala prosudbena komisija na čelu s Vladimirom Kranjčevićem, a u komisiji su bili i Zlatko Madžar, Ivana Kocelj, Krešimir Seletković te Branimir Pofuk.

Koncertni programi odabranih mladih glazbenika bit će održani 30. rujna i 1. listopada u Galeriji Prica u Samoboru, s početkom u 17 sati (svaki dan četiri natjecatelja), a završna večer i proglašenje pobjednika zakazano je za 8. listopada u Franjevačkoj crkvi u Samoboru, s početkom u 20 sati.

Ukupni fond nagrada je 25.000 kuna, pobjedniku će biti darovan i samostalni recital na 39. Samoborskoj glazbenoj jeseni, tijekom kojega će biti praizvedena skladba Dubravka Detonija uz Cantus Ansambl.

Uz to, pobjednik natjecanja nastupit će i na Dubrovačkim ljetnim igrama i Osorskim glazbenim večerima, a održat će i koncert u sezoni 2014./15. Cantus Ansambla. (Hina)