Preskočite na glavni sadržaj

Radionica izrade filma 'Pulska filmska tvornica 2013.'

Festival igranog filma u Puli i Pulska filmska tvornica pozivaju sve zainteresirane da se prijave na 9. po redu radionicu izrade filma pod nazivom 'Pulska filmska tvornica 2013.'. Radionica se odvija u sklopu popratnih programa 60. festivala igranog filma u Puli, a rok za prijava je 29. svibnja.
vrijeme: 31.05.2013.
prijava: 29.05.2013
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.rokajfest.com/
9. ljetna radionica izrade filma 'Pulska filmska tvornica 2013.' omogućava polaznicima da steknu znanja iz svih faza stvaranja filma te realiziraju vlastiti kratkometražni film, a održati će se od 31. svibnja do 29. lipnja 2013. godine. Radionica će se sastojati od izrade scenarija, redateljskog koncepta i plana snimanja izrade filma što uključuje snimanje, montažu te postprodukciju slike i zvuka. Kao i do sada funkcionirat će kao mali produkcijski studio gdje su polaznici autori, scenaristi i redatelji, a voditelj radionice producent.

Budući da se ove godine obilježava 60. godina Festivala igranog filma u Puli tema radionice bit će 'Metafilm', odnosno stvaranje filma, film u filmu, odnos ljudi prema filmu, dogodovštine iz Arene...
 
Sedmodnevnu Radionicu predprodukcije pod nazivom 'Razvoj ideje i Scenarij' vodit će od 31. svibnja do 6. lipnja Igor Bezinović, redatelj i filmski pedagog. Polaznici će se na njoj upoznati s važnosti odabira i oblikovanja ideje, osnovnim principima za uspješno strukturiranje filmskog sinopsisa kao temeljnog sredstva za izražavanje i razvijanje filmske ideje te osnovnim načelima pisanja scenarija, njegovim težištima, problemima i kvalitetnoj razradi.

Uslijedit će Radionica snimanja koju će od 7. do 14. lipnja voditi Kristijan Burlović. Ona će se sastojati od teorijskog dijela s predavanjem o tehničkim dijelovima i mogućnostima kamere, kompoziciji i naraciji kadra, tonu i njegovom snimanju te praktičnog. Za Radionicu montaže zakazanu za period od 15. do 29. lipnja bit će zadužen Ivan Štifanić, koji će održati predavanje o jeziku i tehnologiji montaže te pomagati polaznicima u montaži. Poslije stvaranja grubog i finog reza on će održati i predavanje o postprodukciji slike te postprodukciji tona.

Svi zainteresirani mogu saznati više o radionici i prijaviti se na web stranicama Festivala igranog filma u Puli - ovdje.