Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnički eksperiment Wallpeople u Rijeci i Zagrebu

Umjetnički eksperiment Wallpeople u Rijeci i Zagrebu
Wallpeople, suradnički umjetnički projekt čiji je osnovni motiv vratiti umjetnost na ulice, a javni prostor građanima, bit će održan u Zagrebu i Rijeci 1. lipnja.
vrijeme: 01.06.2013.
mjesto: Zagreb / Rijeka
url: http://wallpeople.org
Wallpeople je umjetnički eksperiment sa sjedištem u Barceloni koji poziva ljude da stvaraju i budu dio jedinstvenog trenutka u određenom urbanom prostoru. Osnovni motiv mu je vratiti umjetnost na ulice, a javni prostor građanima. Filozofija projekta je slobodno stvaralaštvo i podizanje razine svijesti o suvremenoj komunikaciji. Ove godine u projektu sudjeluje četrdeset i pet zemalja, a u Hrvatskoj Wallpeople projekt svoje će ozbiljenje doživjeti u Zagrebu i Rijeci prvoga dana lipnja. U Rijeci projekt će se odviti na Trgu sv. Barbare, između Ribook knjižare i Gradskog tornja, a u Zagrebu na zidu Tehničkog muzeja u Savskoj, oba od 17 sati.


Ovogodišnja je tema projekta glazba. Jedna je od njenih najvećih posebnosti to što nema granica, a prisutna je u svim kulturama te se može spajati bilo s kojim drugim oblikom umjetnosti ili izraza. Organizatori riječkog i zagrebačkog ovogodišnjeg Wallpeople projekta Music Edition pozivaju sve zainteresirane da izraze svoj jedinstveni odnos s glazbom, bez obzira na žanr ili stil. Predložene su dvije mogućnosti, možete reinterpretirati pjesmu u bilo kojem umjetničkom formatu po izboru (ilustracija, fotografija, tekst, slika, kolaž, platno...) ili ostvariti bilokakav rad povezan s glazbom, poput posvete nekom glazbeniku, koncertu, pjesmi, glazbenom pravcu ili stilu, trenutku koji je obilježio vaš život, a povezan je s glazbom.

Svi mogu sudjelovati, potrebno je pojaviti se na dogovorenom mjestu u Zagrebu ili Rijeci s jednim ili više vaših radova koje ćete zalijepiti na zid uz ostale radove. Nakon izložbe možete ponijeti svoje, ali i tuđe radove. Radovi veći od jednog metra, radovi koji zahtijevaju modificiranje zida u bilo kojem obliku (bušenje ili probijanje) te diskriminirajući ili uvredljivi radovi neće biti prihvaćeni. Više potražite na stranicama riječkog ili zagrebačkog događanja.
Izvor: Kulturpunkt