Preskočite na glavni sadržaj

Riječko lutkarsko kazalište nagrađeno na 'Zlatnoj iskri' u Kragujevcu

GKL Rijeka s predstavom Tahira Maujičića 'Sedan kozlini i samo jedan bedni vuk', u režiji Zorana Mužića, osvojila je tri strukovne nagrade na 15. međunarodnom lutkarskom festivalu 'Zlatna iskra' u Kragujevcu.
vrijeme: 21.05.2013.
mjesto: Srbija; Kragujevac
url: http://www.gkl-rijeka.hr/

Žiri kojeg su činili  Stefanka Kjuvlijeva, Petar Šurkalović i Dragoslav Todorović dodijelili su GKL Rijeka treću nagradu za predstavu u cjelini, zatim nagradu za glumačko ostvarenje Zlatka Vicića za ulogu Osma Ovčine te nagradu za najbolju glazbu Igoru Karliću.

Na festivalu je sudjelovalo dvanaest kazališta iz Slovenije, Italije, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kine, Afganistana, Rumunjske i GKL Rijeka kao jedini hrvatski predstavnik.

Ovim nagradama Kazalište nastavlja svoj pobjednički niz te je u protekla dva mjeseca osvojilo sveukupno 14 različitih nagrada za predstave 'Palačinka mog života', 'Veli Jože' te za 'Kozline' na Malom Maruliću, SLUK-u i na Zlatnoj iskri. Potonja predstava izvedena je i 20. svibnja u okviru 20. međunarodnog festivala dečjih pozorišta u Subotici koji traje od 19. do 25. svibnja. U konkurenciji za prestižne nagrade sudjeluje 20 kazališta iz cijelog svijeta, a GKL Rijeka jedini je predstavnik Hrvatske.