Preskočite na glavni sadržaj

Ljetne radionice filma za djecu i mlade FROOOM!

S ciljem promjene koncepta edukacije mladih i osiguravanja kvalitetnog programa u Zagrebu tijekom ljeta, multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM!
vrijeme: 01.07.2013.
prijava: 15.06.2013
mjesto: Zagreb
url: http://www.frooom.eu/

Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1. do 27. srpnja 2013., u zagrebačkom kinu 'Tuškanac', radnim danom od 9 do 15 sati.

Program radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja.

Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.

Za sve to se brinu Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj i glumac), Bojan Mucko (kulturni antropolog), Mihael Giba (multimedijalni umjetnik), Petra Težak (glumica i dramska edukatorica), Zrinka Kušević (glumica i dramska edukatorica), Adam Luka Turjak (montažer i glazbenik), Mirko Bogosavac (psiholog), Marko Tadić (vizualni umjetnik) i Miro Manojlović (montažer i autor eksperimentalnog filma).

Uz edukativni program, osigurani su i popratni sadržaji radionice koji uključuju koncerte filmske glazbe, intermedijalni program predstava i instalacija, tematske filmske projekcije i „Sajam dobre volje“ posvećen zdravoj hrani i proizvodnji, a kompletan popratni program bit će uskoro objavljen.

Za prijave do 15. lipnja 2013. cijena filmske radionice uz popust iznosi 650 kuna, a više o načinima plaćanja pogledajte na stranici www.frooom.eu.