Preskočite na glavni sadržaj

'The Prodigy' nastupaju na ovogodišnjem Terraneu

'The Prodigy', jedan od najznačajnijih sastava u povijesti elektronske glazbe koji je u karijeri prodao više od 25 milijuna nosača zvuka, nastupit će na festivalu Terraneo koji će se u Šibeniku održati od 7. do 9. kolovoza, najavili su organizatori.
vrijeme: 07.08.2013.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Osijek - Croatia
url: http://www.terraneofestival.com

Osim njih, u danas objavljenom novom paketu izvođača koji će zabavljati publiku u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, nalaze se i regionalne zvijezde Dubioza Kolektiv, američki indie rock bend Cloud Nothings, kultni srpski underground sastav Darkwood Dub te hrvatski rap punk duo Krankšvester i riječki americana bend My Buddy Moose.

Britanska grupa The Prodigy osvojila je mnoštvo nagrada među kojima se ističu dva puta Brit Awards, tri puta MTV Video Music Awards, pet puta MTV Europe Music Awards te dvije nominacije za nagradu Grammy.

Bend, koji je svoj vrhunac imao u devedesetima, poznat je po pjesmama koje su u to vrijeme harale svjetskim top ljestvicama i klupskim podijima poput “Smack My Bitch Up“, “Voodoo People“, “No Good (Start the Dance)“, “Breathe“, “Firestarter“.

Nakon odličnog nastupa na prvom Terraneu, iz BiH se na festival vraća Dubioza Kolektiv, sastav poznat po svježim i originalnim pjesmama u kojima kombiniraju hiphop, reggae, elektroniku, dub i rock s bosanskim humorom i folklorom.

Cloud Nothings hvaljeni je američki indie-rock bend iz Clevelanda koji je do sada izdao tri studijska albuma, a četvrti priprema za ovu godinu. Nastali su 2009. kao jedan od virtualnih myspace bendova/projekata, ali uskoro postaju ozbiljan, hvaljen i plodan "živi" bend.

Darkwood Dub dolaze iz Beograda, a svom izričaju stvara fuziju reggae i dub glazbe s gitarama i asocijativnim te emotivnim tekstovima. Prije četiri godine bend je bio nominiran za najboljeg regionalnog izvođača na MTV Europe Awards.

My Buddy Moose na sceni su od 2004. a inspirirani američkim rockom i americana glazbom 2006. izdaju prvi studijski album. Ovogodišnji, pod nazivom ‘Shine! Shine! Shine!’, karakterizira žešći zvuk bliži garažnom rocku i power-pop glazbi. Za sva tri albuma pokupili su hvalospjeve kritičara i publike.

Osječki rap punk duo Krankšvester nedavno su objavili drugi studijski album koji se, kao i prethodnik, može besplatno skinuti s interneta.

Ti će se izvođači pridružiti već potvrđenim imenima, a to su My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico, The Bots, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, Svi na Pod i Icarus Down.

Direktor festivala Tomo Ricov izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim pripremama za festival i najavljenim izvođačima. "Mogu reći da smo se etablirali kao jedan od najvažnijih regionalnih rock festivala", rekao je. Najavio je da će iduća objava s novim izvođačima biti 6. lipnja kada će biti kompletiran "line-up" tog festivala koji je u dosadašnja dva izdanja u Šibenik privukao više od 80.000 posjetitelja.

Gradonačelnik Ante Županović kazao je kako je Šibenik, u kojem se održava čak 18 festivala, do sada Terraneu bio dobar domaćin, a to želi biti i dalje. "Terraneo i Međunarodni dječji festival svakako spadaju u sam vrh naše festivalske ponude", rekao je Županović posebno pohvalivši rock-publiku za koju je rekao da je "odlična i nezahtjevna". (Hina)