Preskočite na glavni sadržaj

Izložba studenata APU: Zalazak (izlazak) sunca

U izložbenim prostorima, na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u utorak, 14. svibnja, u 12 sati, otvara se izložba studenata APU naziva 'Zalazak (izlazak) sunca', pod mentorstvom doc. Tomislava Brajnovića. Izložba ostaje otvorena do 3. lipnja.
vrijeme: 14.05.2013.
mjesto: Rijeka; Akademija primijenjenih umjetnosti
url: http://www.apuri.uniri.hr
Izložba je organizirana sa pozicije kolegija 'Novi mediji', ali je u svojoj intenciji uključiva, tj. namjera joj je objediniti i pokrenuti sve rakurse i resurse na Akademiji. Vanvremenska, uzvišena tema fenomena sunca otvara nebrojene mogućnosti pristupa, izraza i interpretacije.

Namjera pomalo riskantnog povezivanja pra'stare' teme sa 'Novim medijima' je fokusirati sva povijesna i medijska iskustva u jedan trenutak i osvijestiti umjetničku kreativnost i pomak kao jedine-osnovne konstante umjetničke vrijednosti.
 
Klišeiziranost i eksploatiranost teme, nečega o čemu je 'sve već rečeno', čini se odličnim zadatkom i platformom za razmišljanje studenata. Iskustvo koje bi moglo biti korisno i u prilazu drugim 'velikim' temama.

Na izložbi sudjeluju: Rebecca Đuran, Edi Gustin, Nika Gvozden, Korina Hunjak, Jasmina Jakopanec, Sanja Jovanović, Lara Jugovac, Nina Jurčić, Josipa Komljenović, Dorian Mataija, Ana Mušćet, Ivona Maslak, Monika Rajkovača, Vedran Rosandić, Snježana Rumora, Solarević Sabina, Ivana Stepan, Ivan Švabić, Daria Valenčić, Marijana Vargić, Marta Vučković.