Preskočite na glavni sadržaj

Ritam Europe 3

Ovogodišnji, treći po redu koncert 'Ritam Europe' održat će se u petak, 10. svibnja, na zagrebačkom Bundeku s početkom u 20 sati, u organizaciji Delegacije Europske unije u RH. Na koncertu će nastupiti Gibonni te bendovi Belfast Food i Kopito. Ulaz za posjetitelje je slobodan! (Koncert se u slučaju kiše odgađa na nedjelju, 12. svibnja.)
vrijeme: 10.05.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Bundek
url: http://www.ritam-europe.com.hr

Gibonni će nakon dužeg vremena nastupiti u Zagrebu i na "Ritmu Europe 3" predstaviti novi album na engleskom jeziku „20th Century Man", a na stageu će mu se pridružiti i London Community Gospel Choir koji je sudjelovao i na snimanju albuma.

U sklopu europske turneje, Gibonni je nedavno u Budimpešti i Pragu gostovao na koncertu Micka Hucknalla, bivšeg pjevača grupe Simply Red. Plod je to dugogodišnje Gibonnijeve suradnje s producentom benda Simply Red, Andyjem Wrightom. Publika je na spomenutim koncertima bila oduševljena glazbom ovog hrvatskog izvođača, što potvrđuje da je Gibonni zasluženo uvršten na listu L.A. Timesa 15 najboljih glazbenika iz cijelog svijeta koji još nisu međunarodno poznati, iako svojom kvalitetom to zaslužuju biti.

U svjetlu irskog predsjedanja Europskom unijom, posjetitelje će dodatno zabaviti i rasplesati najpoznatiji „hrvatski irski bend“, riječki bend Belfast Food dok će dašak mora posjetiteljima prenijeti dečki iz benda Kopito.

Ovogodišnje izdanje koncerta „Ritam Europe 3“ posebno je jer se održava u sklopu obilježavanja posljednjeg Europskog tjedna prije samog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Delegacija Europske unije odlučila je stoga građanima pokloniti ovu glazbenu poslasticu.

Više na www.ritam-europe.com.hr i stranicama Delegacije.