Preskočite na glavni sadržaj

Iris Mihatov Miočić: Pisma sestri (o Križnom putu)

U zagrebačkoj Galeriji Inkubator, u petak, 10. svibnja, s početkom u 20 sati, otvara se izložba slika Iris Mihatov Miočić: Pisma sestri (o Križnom putu). Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja.
vrijeme: 10.05.2013.
mjesto: Auckland, New Zealand
url: http://www.ballet-troupe-croatia.com/
Začudni spojevi reportažne fotografije s aktualnih kriznih žarišta (zemalja Bliskoga i Srednjeg istoka) s prepoznatljivim vizualima važnoga kršćanskog narativa - Križnim putem, donose iznimno zanimljiv vid socijalno angažirane umjetnosti.

Riječ je o izložbi koja propituje mnoge društvene zadatosti i fenomene - od terora sistema, osobnih sloboda i prava te skupne i pojedinačne pozicioniranosti, sve do jednadžbi univerzalno-osobno ili pak umjetničko-životno.

Iris Mihatov Miočić diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2005. godine, na odsjeku slikarstvo, u klasi Igora Rončevića, istovremeno izlažući na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i Europi. Početkom ove godine inicirala je Projekt DIU, u svrhu poticanja na terapijsko djelovanje vizualnih koncepata u javnim ustanovama za djecu.