Preskočite na glavni sadržaj

Animirani film 'Fliper' nagrađen u Stuttgartu

Animirani film 'Fliper' Darka Vidačkovića našao se među laureatima upravo završenog Festivala animiranog filma u Stuttgartu (23.-28.4). Na ovogodišnjem, dvadesetom festivalskom izdanju 'Fliper' je osvojio Posebnu nagradu Lapp Connected koja se dodjeljuje u sekciji Animated Com Award posvećenoj uglavnom namjenskim filmovima, ali i filmovima koje karakterizira visoka tehnička inovativnost.
vrijeme: 29.04.2013.
mjesto: Njemačka; Stuttgart
url: http://www.itfs.de/en

Žiri je izjavio da hrvatski film 'Fliper' impresivno spaja pokret i mobilnost uzimajući u obzir suvremena pitanja transporta i tehnologije, pokazujući tako složenost našeg tehnološkog stoljeća na zaigran i asocijativan način.

Osim u sekciji Animated Com Award, 'Fliper' se na Festivalu animiranog filma u Stuttgartu mogao vidjeti u programu Panorama uz autore poput Georgesa Schwizgebela, Simona Massija i Francka Diona.

Ovoga se tjedna 'Fliper' prikazuje i u natjecateljskom programu Festivala animiranog filma AniFest u češkim Teplicama (26.4.-1.5.), a u lipnju ga čeka australska premijera na čuvenom Festivalu animiranog filma u Melbournu.

Izvor: Bonobostudio