Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Valentine Supanz i Davida M. Shreima

U Salonu 'Laval Nugent', u utorak, 30. travnja, s početkom u 19,30 sati, otvara se izložba mladih umjetnika Valentine Supanz i Davida M. Shreima.
mjesto: Zagreb; Salon 'Laval Nugent', Vodnikova 4
url: http://www.galerija-lavalnugent.com
Mlada slikarica Valentina Supanz još od 2011. godine razvija ciklus radova pod nazivom Autoportreti. Prvotno je ciklusu pristupila iz osobnije perspektive bilježeći vlastite intimne osjećaje, čime su oni postali odraz njenoga psihičko-emocionalnog stanja kroz jedno teško razdoblje života, kao i odraz njenoga, kako ga umjetnica naziva, 'narcisoidnog aparata'. Osobna kriza autorice iščitava se kroz poruke zabilježene na izlozima, poput 'traži se kreativna snaga', 'ima li života poslije diplome' ili pak 'ništa više nije isto'. U svojim radovima problematizira pitanje vlastite osobnosti kroz refleksiju intimnih emocija, opažanja i iskustva. (..)


U odnosu na Valentinu Supanz, koja ostaje vjerna motivu izloga kroz koji propituje ispraznost potrošačkog društva te vlastitu svijest o sebi, slikar David Mohamad Shreim u Salonu Laval Nugent publici se predstavlja recentnim ciklusom Interijeri, kojeg razvija od 2012. godine. Shreim se u svojim novijim radovima odmiče od tematike i ikonografije grada koju je propitivao u ciklusu Eksterijeri, okrećući se intimnijem prikazu vlastita interijera u kojem boravi te simboličkom prikazu vlastitih strahova i preokupacija.

Autoru je cilj tematizirati napetost između realnosti i osobnog doživljaja okoline, izraženog u vidu hermetičkog svijeta hiperrealizma. Prema tumačenju autora hiperrealizam je usmjeren društveno naučenim normama, jezikom, uporabnom vrijednošću i osobnom intimom koja pokušava reagirati izvan tih okvira. Stvaranjem se tematizira pitanje postojanja i identiteta u odnosu na društveni aspekt i fizički svijet koji je postojanje materije.(..) iz teksta Nataše Pašić, mag. hist. art.