Preskočite na glavni sadržaj

Barokni sastav L'Arpeggiata otvara Festival Kvarner

Ovogodišnji Festival Kvarner u Opatiji otvorit će se 20. lipnja francuski barokni sastav L'Arpeggiata s programom Mediterraneo s njihova posljednjeg albuma, najavljeno je na konferenciji za novinstvo.
vrijeme: 20.06.2013.
mjesto: Opatija
url: http://www.festivalkvarner.com

Umjetnički direktor festivala Michael Fendre kazao je da je pripremati festival ovakve razine te pripremati novi program svake sezone izazov. Važno je boriti se za nastavak djelovanja festivala, istaknuo je zahvalivši se gradu Opatiji, Turističkoj zajednici Opatije te Primorsko-goranskoj županiji na suradnji i podršci.

U sljedećem razdoblju je plan dovršiti program festivala najmanje godinu dana ranije kako bi se mogao promovirati na odgovarajući način, kazao je Fendre.

Nakon ansambla L'Arpeggiata, na programu festivala je Testore Quartet s djelima Haydna i Sibeliusa.

Slijedi 25. lipnja jedan od značajnijih projekata ovogodišnje sezone, glazbeno-scenska interpretacija Marulićeva epa "Judita". Izvest će je Katarina Livljanić i Ensemble Dialogos, a glazba je temeljena na napjevima iz srednjovjekovne dalmatinske baštine.

Na koncertu Glagolica, koji se priprema u sklopu EU projekta GLAGO, 26. lipnja će nastupiti međunarodni orkestar Purpur i akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Na programu su djela Brucknera, Wagnera i Čajkovskog.

Na jesen se festival nastavlja nastupom izvođača klezmer i tango glazbe te izvedbom opere "Orlando Paladino" Josepha Haydna pod ravnanjem Michaela Fendrea.

Suorganizatori ovogodišnjeg festivala su udruge Jugokoncert iz Beograda i Ljubljana Festival iz Slovenije.

Festival Kvarner će se uključiti i u središnju službenu proslavu ulaska Hrvatske u EU na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 30. lipnja, najavljeno je. (Hina)