Preskočite na glavni sadržaj

encatcSCHOLAR – novo izdanje

Mreža ENCATC objavila je novu publikaciju – encatcSCHOLAR, online izdanje oblikovano kao jedinstveni alat za edukaciju u cjeloživotnom učenju o umjetničkom i kulturnom menadžmentu i politici.
url: http://site.transit.es/encatcscholar
Izdanje sadrži članke, ekskluzivne intervjue, studije slučaja, izvještaje s konferencija, a cilj mu je zadovoljiti sve veću potrebu za najnovijim edukativnim materijalima iz akademskih i istraživačkih krugova, od strane kulturnih djelatnika i studenata iz preko 40 zemalja svijeta.

Online izdanje ujedno nastoji biti otvoreni alat koji potiče sudjelovanje i dijeljenje u kreiranju edukativnih materijala; nudi prijedloge o nekim osnovnim i preciznim metodološkim pristupima vezanim za načine proučavanja problema koji utječu na javne politike; predstavlja i analizira studije slučaja; otvara debatu o tome kako poboljšati upravljanje projektima.

Čitatelji također mogu očekivati da pronađu balans između geografskog i kulturnog sektora kako bi se osigurao pogled iz različitih kutova, perspektiva i glasova. U prvom broju encatcSCHOLAR uključuje: ekskluzivni intervju s Viviane Reding, potpredsjednicom EU delegata za pravna pitanja o Europskoj godini građanstva; članak o kulturi iz perspektive slobodnog vremena te članak o umjetničkim praksama, prelaznim zonama i društvenoj korisnosti; profesionalno predstavljanje Raymonde Moulin, francuskog pionira sociologije umjetnosti; inovativna finska pedagoška iskustva u kulturnom menadžmentu, analizu slučaja iz Taquille o promociji ekonomije empatije; te zbornik radova s konferencije Europska publika 2020 i dalje.